“Κουβέντα να γίνεται” – Tripment με τον Μάνο Λιανόπουλο

Ο Μάνος Λιανόπουλος, που τυχαίνει να είναι και παλιός μου φίλος, από το 2014 ξεκίνησε ένα εγχείρημα μέσα από την αγάπη του για τα ταξίδια.

Πρόκειται για το ταξιδιωτικό blog Tripment https://www.tripment.net/el/ με κανάλι στο youtube https://www.youtube.com/user/tripment

Ο Μάνος Λιανόπουλος, μίλησε σήμερα μέσα από τη συχνότητα του Planet, για την πλέον επαγγελματική του δραστηριότητα, που έχει προσεγγίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ταξιδευτές και λάτρεις της περιπέτειας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος:
«Road trip με μηχανές στην Ευρώπη, περιπλάνηση σε πόλεις και χωριά, πεζοπορίες σε βουνά, εξερεύνηση σε νησιά και ταξίδια με τρένα. Αυτό είναι το tripment, ένα κανάλι στο youtube με ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ, μέσω των οποίων μοιράζομαι τις εμπειρίες και τα βιώματά μου από τα μέρη που επισκέπτομαι.
Το ξεκίνησα τον Απρίλιο του 2014 με στόχο το να εμπνεύσει ταξιδιώτες για να επισκεφθούν τους προορισμούς που παρουσιάζω, δίνοντας παράλληλα όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που πρέπει να έχουν. Το όνομα του προέκυψε από τις λέξεις «trip» και «treatment», καθώς τα ταξίδια αποτελούν θεραπεία για την ψυχή μας.

Τα έσοδα στο tripment ώστε να μπορεί να παράγει περιεχόμενο, προκύπτουν είτε από χορηγίες, είτε από τη στήριξη μέσω των συνδρομών.
Για τη δραστηριότητα του tripment μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω των κοινωνικών δικτύων: facebook, instagram και twitter, ή να εγγραφείτε στο ενημερωτικό του newsletter.

Ο Μάνος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μέσω της εταιρίας του Intrigue Digital ασχολείται με το social media marketing. Το tripment είναι το αποτέλεσμα δύο αγαπημένων του δραστηριοτήτων: των ταξιδιών και του film making. Μέχρι στιγμής αν και όπως λέει δεν τα έχει μετρήσει ακόμη, έχει ταξιδέψει σε 24 χώρες και έχει δει περισσότερες από 100 πόλεις. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει αρκετά με τη μηχανή του και σκοπός του είναι μέσω του tripment, να δείξει κυρίως τις ομορφιές της χώρας μας στους ξένους και όχι μόνο ταξιδιώτες.

Η ανάγκη του να έρθει σε επαφή και με άλλους ταξιδευτές, ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν ή και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, τον οδήγησε να δημιουργήσει το 2018 το 2ημερο ταξιδιωτικό φεστιβάλ TravelFest https://www.travelfest.gr/#home. Πραγματοποιείται στην Ελλάδα και έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο, να βγει από τα στερεότυπα και να τολμήσει να δει το ταξίδι με άλλο μάτι. Άλλωστε όπως λέει και ο Μάνος, αναφερόμενος σε ένα ταξίδι με μηχανή, σημασία έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός.

Ο Μάνος μιλάει για το ξεκίνημα του, λέει ιστορίες για τα ταξίδια του, μοιράζεται τις εμπειρίες που έχει βιώσει και μας βάζει σε έναν κόσμο, που μας αφήνει να ονειρευτούμε και πάλι το ταξίδι, να μπούμε σε ένα αεροπλάνο, σε ένα τρένο ή να ανέβουμε πάνω σε μια μηχανή και να ξεκινήσει η περιπέτεια!

Μαρία Τροχοπούλου

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.