Κατάρρευση Thomas Cook – Αγωνία των τουριστικών επιχειρήσεων (Ηχητικό)

Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Σε αγωνία κρατά όλο τον τουριστικό κόσμο της Κρήτης, της Ελλάδας και της Ευρώπης το μέλλον του πράκτορα και του τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά. Για τις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Thomas Cook στο Λασίθι μίλησαν στον Planet 90,6 o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης, και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Λασιθίου, κ. Μανώλης Βαρκαράκης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης ανέφερε ότι δεν ήταν πρώτη φορά που η εταιρία αντιμετώπισε οικονομικό πρόβλημα. Αυτό συνέβη πριν μερικά χρόνια όμως τότε με δανεισμό κατάφερε να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Τώρα όπως φαίνεται δεν βρήκε τα απαραίτητα κεφάλαια και τελικά οδηγήθηκε στην κατάρρευση. Χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό ωστόσο ο επαναπατρισμός τους μάλλον είναι εύκολο κομμάτι, το θέμα είναι πώς θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά στα ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με την εταιρία, και τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις τις εταιρίας προς τους πιστωτές της. Ένα επιπλέον βασικό κομμάτι έχει να κάνει με το τι θα γίνει με τα συμβόλαια που έχουν ήδη κλειστεί για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει μια μεγάλη αλυσίδα γύρω από την εταιρία, τουρίστες, επιχειρήσεις, δρομολόγια αεροπλάνων, ωστόσο μια ποιο σαφής εικόνα για τις επιπτώσεις θα υπάρχει το επόμενο διάστημα.

Πρόεδρος των Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου, κ. Μανώλης Βαρκαράκης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του διότι όπως τονίζει κατάρρευση της Thomas Cook ένα από τα παλαιότερα ταξιδιωτικά γραφεία αναμένεται να φέρει σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και την Κρήτη, όπου η εταιρία συνεργαζόταν με πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Γιώργος Βαρδάκης

 

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μανώλης Βαρκαράκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.