Διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών

ellines europaioi polites ian2014

Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00, θα διεξαχθεί το προ-συνέδριο των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών» στο Crowne Plaza Athens City Centre Hotel (Μιχαλακοπούλου 50, 11528, Αθήνα).
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του προσυνεδρίου θα γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, ανάλυση αυτών ανά περιφέρεια, εκλογή νέας επιτροπής διοίκησης του κόμματος, ορισμός εκπροσώπων ανα τομέα δραστηριοποίησης καθώς, και συζήτηση και διαβούλευση για τις πιθανές, μελλοντικές πολιτικές συνεργασίες.

Τις εργασίες του προσυνεδρίου θα ανοίξει, προλογίσει ο Πρόεδρος των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών», κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.


 

Τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, μετά το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή που απηύθυνε προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και τα στελέχη των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών.

«Με την πρώτη εμφάνιση του κόμματός μας καταφέραμε να επικρατήσουμε μεταξύ των νέων σχηματισμών και των κομμάτων που δεν εξέλεξαν βουλευτή, πολλά από τα οποία υπερσκελίσαμε, με αποτέλεσμα να εξελιχτούμε σε υπολογίσιμη και χρήσιμη πολιτική δύναμη. Σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες καταφέραμε να αναδειχθούμε τρίτο κόμμα, όπως στα Γρεβενά αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη» επισήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης, ευχαριστώντας στελέχη, υποψηφίους και ψηφοφόρους που συνέβαλαν στο εγχείρημα.
 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία συγκρότησης του ευρύτερου κέντρου, με πρώτο βήμα την επικοινωνία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων αυτού του χώρου και δεύτερο τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, μετά το καλοκαίρι.
«Ο αγώνας μας ανταμείφθηκε. Μέσω του προεκλογικού αγώνα γεννήθηκε ένα πνεύμα ομαδικότητας» πρόσθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζοντας ότι η κύρια πολιτική πρόκληση βρίσκεται στο μέλλον και δεν πρέπει να απογοητευθούν αυτοί που στήριξαν τον νεοσύστατο σχηματισμό και πίστεψαν ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μία νέα, γνήσια και ισχυρή φωνή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.