Προβολή της Κρήτης στην Ουκρανία σε αφιέρωμα τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών

arnaoutakis-oukrania-tv

Ουκρανοί δημοσιογράφοι από τα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας που εκπέμπουν σε ολόκληρη την Ουκρανία επισκέφθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους των Ουκρανικών καναλιών, η οποία και θα προβληθεί σε ειδική ενημερωτική ζώνη-αφιέρωμα στην Ελλάδα και στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα πρόβαλλε για άλλη μια φορά το τουριστικό μας προϊόν, τον φυσικό πλούτο, τον πρωτογενή τομέα με τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα, την Κρητική διατροφή, τον πολιτισμό, και την κουλτούρα του νησιού μας.
Ο κ. Αρναουτάκης αναφορικά με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται συνεχόμενη αύξηση Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη, και μάλιστα το 2013 η αύξηση αυτή ξεπέρασε το 80% σε σχέση με το 2012, ενώ και το ισοζύγιο των Κρητικών εξαγωγών, κυρίως προϊόντων, έχει θετικό, αυξητικό πρόσημο.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι και με τον Ουκρανικό λαό έχουμε ισχυρούς δεσμούς, γιατί είμαστε ομόδοξοι, όπως επίσης ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στον πολιτισμό και την κουλτούρα.
Τέλος ο κ. Αρναουτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη-οικονομία της Κρήτης στηρίζεται στον πρωτογενή της τομέα, στον τουρισμό ο οποίος προσφέρεται στην Κρήτη όλες τις εποχές του χρόνου,  ενώ βασικό πυλώνα ανάπτυξης στο τομέα της τεχνογνωσίας αποτελούν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.