Ένταξη του έργου «Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

 

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  κ.Χαράλαμπου Κόκκινου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκ. €.

Στόχος του έργου αυτού είναι να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας με μια σειρά από δράσεις όπως: συμμετοχή σε διεθνώς αναγνωρισμένες τουριστικές εκθέσεις και γεγονότα, συνεδριακές εκδηλώσεις, παραγωγή και διανομή διαφημιστικού υλικού, δημοσιεύσεις και διαφημίσεις. Επίσης μέσω του συγκεκριμένου έργου έχει προβλεφθεί να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της μέχρι τώρα επιτυχημένης δράσης των πλωτών σεμιναρίων τουρισμού (δράση, η οποία χρηματοδοτείται τα τελευταία δύο χρόνια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου).
Με τις παραπάνω δράσεις «θωρακίζεται» ο τουρισμός, που είναι η «βαριά βιομηχανία» της περιοχής μας, πολύ δε περισσότερο στις μέρες μας που  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Για την υλοποίηση του έργου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος και θα αναλάβει την υλοποίηση των ενεργειών αυτών για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – για πρώτη φορά – πραγματοποίησε επιτυχημένη προβολή του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου την χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2004 έως Ιούνιος 2009 αξιοποιώντας 3,1 εκατ. Ευρώ από τους πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.
Με τα αυξημένα κονδύλια για την τουριστική προβολή των νησιών μας (κατά 0,5 εκατ. Ευρώ) κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ, σε σχέση με αυτή του Γ’ ΚΠΣ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προγραμματίζει αρχικά την παρουσία στις παρακάτω μεγάλες τουριστικές εκθέσεις:

• CIS Travel Market Αγία Πετρούπολη – Ρωσία 14/10/2009-16/10/2009
• 25Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA – Θεσσαλονίκη 29/10/09-1/11/09
• World Travel Market Λονδίνο – Βρετανία 9/11/2009-12/11/2009

Τέλος, συνεχίζει τη λειτουργία της η ιστοσελίδα www.dreamislands.gr προκειμένου να παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες, όπως αξιοθέατα, φυσικές ομορφιές, ιστορία, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί τόποι, πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Επίσης ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα μπορεί να βρει πληροφορίες για την διαμονή, τις συγκοινωνίες, τις τοπικές αγορές, τα παραδοσιακά προϊόντα, τα τοπικά φαγητά καθώς και πληροφορίες για το κλίμα και τον καιρό και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.