Η αξία της Κρητικής Διατροφής στο επίκεντρο του 1ου παγκρήτιου παιδικού φεστιβάλ από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ

pediko-festival-mai14

Η σπουδαιότητα και η αξία της Κρητικής Διατροφής αναδείχθηκε στο διήμερο 1ο  παγκρήτιο παιδικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ, και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Οι δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις με τίτλο “Γύρω-γύρω όλοι” περιελάμβαναν επίσης θέατρο, κινηματογράφο, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α.

Την Περιφέρεια Κρήτης, και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, η οποία παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά  για την σπουδαιότητα και ωφελιμότητα της Κρητικής Διατροφής. Μάλιστα η Αντιπεριφερειάχης Κρήτης διέθεσε 150 τσάντες με το brand name «ΚΡΗΤΗ» οι οποίες περιείχαν μικρές συσκευασίες από παραδοσιακά πιστοποιημένα προϊόντα του νησιού, καθώς και ενημερωτικό υλικό και dvd για την Κρητική διατροφή.
Η κ. Βρέντζου, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά για την  Κρητική διατροφή και την πρόταση της κας Κάλιας Δετοράκη, εκ μέρους των εκδόσεων ΙΤΑΝΟΣ, δεσμεύτηκε ότι το 2ο Παγκρήτιο Παιδικό Φεστιβάλ το 2015, θα είναι αφιερωμένο στην Κρητική Διατροφή, και θα υποστηριχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ θα οργανωθούν εκδηλώσεις- αφιερώματα στα προϊόντα της Κρητικής γης και κτηνοτροφίας.
«Γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς, Αυτοδιοίκηση, και Πολιτεία, επιβάλλεται στις ημέρες μας,  πάντα σε συνεργασία, να οργανώνουν και να υλοποιούν δράσεις που αναδεικνύουν και υποστηρίζουν τα «θαύματα» της Κρητικής γης. Ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες, γιατί έτσι «μπολιάζονται» με τις αξίες της Κρήτης τα παιδιά μας, και μαθαίνουν να αγαπούν και να καταναλώνουν τα μοναδικά μας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.