Ο  Ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου εξαγωγής διακίνησης φρούτων – λαχανικών της Incofruit κ. Γιώργος Πολυχρονάκης στον Planet 90,6 (Ηχητικό)

Τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη επισκέφθηκε Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών επιχειρήσεων εξαγωγής διακίνησης φρούτων – λαχανικών και χυμών  της Incofruit κ. Γιώργος Πολυχρονάκης ,στα γραφεία της Π.Ε. Λασιθίου.

Ο κ. Πολυχρονάκης ευχήθηκε στον κ. Γουλιδάκη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, καλή και εποικοδομητική θητεία αλλά και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλλιέργεια, την εμπορία και εξαγωγή των κηπευτικών του Λασιθίου αλλά και τη συνεργασία γύρω από αυτά τα θέματα. Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους, συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας στο μέλλον.

Αύξηση στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών – Πρωτοστατούν ακτινίδια, πορτοκάλια, αγγούρια με προοπτική για δυνατές διεθνείς επιδόσεις

Περαιτέρω ανάπτυξη εμφάνισαν στο πρώτο εξάμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών προς τις αγορές της Ευρώπης, τόσο αυτές που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και εκείνες που δεν είναι ενταγμένες, με την τάση μάλιστα να προοιωνίζεται θετική.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του συνδέσμου, Γιώργο Πολυχρονάκη, στο πρώτο εξάμηνο φέτος και έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οι ελληνικές εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών σε αγορές της ΕΕ ανήλθαν σε 438,9 εκατ. ευρώ (+26,7%), σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 127,5 εκατ ευρώ και σε κράτη εκτός της Γηραιάς Ηπείρου μειώθηκαν κατά 5,5% στα 29,9 εκατ. ευρώ. Κατ΄ όγκο, οι ελληνικές εξαγωγές προς την ΕΕ ανήλθαν σε 654.025 τόνους (+17,4% έναντι του 2017) και προς Τρίτες χώρες σε 180.961 τόνους (-0,9%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017).

Όπως διευκρίνισε στον Planet 90,6 ο κ. Πολυχρονάκης, η αύξηση που παρουσίασαν οι ελληνικές πωλήσεις φρούτων και λαχανικών στην Ε.Ε οφείλεται κυρίως στην πορεία που ακολούθησαν τα ακτινίδια, καθώς η αξία των εξαγωγών τους ήταν αυξημένη σε ποσοστό 87,8%, σε 65,25 εκατ.ευρώ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Γιώργος Πολυχρονάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.