Δυναμικό παρών στην 4η Αγροτική Έκθεση AgroExpo 2021 από την εταιρία Anthesis | Ο Γιώργος Κομιανός τον Planet 90,6

Ο Γενικός Διευθυντής της Anthesis, γεωπόνος κ. Γιώργος Κομιανός μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM, για την συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση.

H εταιρεία Anthesis συμμετέχει και στηρίζει την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας που θα γίνει 17-19 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της Αγρέξ στην Ιεράπετρα, στήνοντας το δικό της περίπτερο μέσα από το οποίο θα ενημερώνουν τους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο για τις νέες προϊόντα της εταιρίας.

Τις προτάσεις για την καταπολέμηση της Tuta absoluta ως στο πως η εταιρία επενδύει συνολικά στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία παρουσίασε σε συνέντευξη του στον Planet 90,6 ο Γενικός Διευθυντής & γεωπόνος κ. Γιώργος Κομιανός με αφορμή την 4η AgroExpo 2021 . Όπως είπε, απώτερος στόχος της Anthesis είναι η αποτελεσματική προστασία και ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής, πάντα προς όφελος του παραγωγού. H Anthesis, σχεδιάζει προγράμματα, δίνει έμφαση στην καταπολέμηση και διαχείριση όλων των ενδεχόμενων προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, όπως  μυκητολογικά, ιολογικά, θρέψης, με έμφαση στον κυριότερο εντομολογικό εχθρό την Tuta absoluta. Στα πλαίσια αυτά, οι μέθοδοι και τα προϊόντα τα οποία προτείνει, συμβάλουν στην αποτελεσματική καταπολέμηση του εντόμου πάντα με ελάχιστα ή μηδενικά υπολείμματα στα προϊόντα. Εκτός των άλλων, επιτυγχάνεται η διατήρηση της ωφέλιμης πανίδας στο περιβάλλον, η διαχείριση και αποφυγή μακροπρόθεσμα της ανθεκτικότητας εχθρών σε ΦΠΠ καθώς επίσης και η διατήρηση της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων, για μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα.

Ο κ. Γιώργος Κομιανός Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Anthesis μίλησε στον Planet 90,6 δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παραγωγούς επισημαίνοντας την αναγκαιότητα, μεταξύ άλλων, να διατηρούν το θερμοκήπιο καθαρό, να τοποθετούν εντομολογικά δίκτυα, να κάνουν συνεχώς αυτοψία στο θερμοκήπιο ώστε εάν χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα κ.α. Οι ζημιές που προκαλεί η tuta absoluta θεωρούνται σημαντικές κυρίως στην καλλιέργεια τομάτας. Με την νέα επαναστατική μέθοδο γίνεται καταπολέμηση της όχι μόνο στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και σε δενδρώδεις και υπαίθριες καλλιέργειες με φιλικό τρόπο προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στην Αγροτική Έκθεση θα παρουσιαστούν νέοι μέθοδοι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έως και 95%.

Σημαντική εξέλιξη τόσο για την Anthesis όσο και για την Ελληνική αγορά αποτελεί η εξαγορά του 60% των μετοχών της Anthesis από τον Ελβετικό όμιλο Andermatt που πλέον είναι βασικός μέτοχος. Επίσης, ευχάριστο γεγονός είναι η νέα προσθήκη ενός πολύ έμπειρου Γεωπόνου στο Δυναμικό της Anthesis σαν επικεφαλής στην Κρήτη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κομιανός αναφέρθηκε στα νέα προϊόντα που ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει στο περίπτερο της Anthesis.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.