Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο συνέδριο CRUISE & TOURISM στο ξενοδοχείο Candia maris.

Την ανάγκη αναβάθμισης των ελληνικών λιμανιών ως homeports με την δημιουργία νέων υποδομών μέσω και της  αξιοποίησης του ΕΣΠΑ ώστε να καταστεί η Κρήτη με την στρατηγική γεωγραφική θέση που κατέχει στην Μεσόγειο-προορισμός κρουαζιέρας, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρνουτάκης μιλώντας στο συνέδριο «CRUISE TOURISM» που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο.
Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει η Μεσόγειος μοναδικός προορισμός κρουαζιέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Για να αυξηθεί το ποσοστό των ελληνικών λιμανιών ως homeports είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές και να δοθούν κίνητρα σε ξένους επενδυτές να υλοποιήσουν τέτοια έργα. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλουν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις εταιρίες, να συνεργαστούμε μαζί τους, είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να συντελέσουμε στην ανάπτυξη του προϊόντος της ναυτιλίας κρουαζιέρων στον χώρο της Μεσογείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.