753 Λασιθιώτες στη “μάχη” των Πανελλαδικών | Ο διευθυντής β/θμιας Εκπ/σης ν. Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης στον Planet 90,6

Ομαλά ξεκίνησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα σχολεία του Λασιθίου με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης δήλωσε ότι τα θέματα δόθηκαν στις 8.32 και η διαδικασία κύλησε χωρίς προβλήματα στο νομό Λασιθίου.

Αντίστροφα ξεκίνησε πλέον να μετρά ο χρόνος για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) και των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), καθώς από την Πέμπτη 2 ξεκίνησαν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικότερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. εξετάστηκαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και των ΓΕ.Λ. σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕ.Λ. και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

Από το νομό Λασιθίου, γραπτά και προφορικά στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν διεκδικώντας μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συνολικά753 μαθητές, 471 από τα ΓΕ.Λ. και 282 από τα ΕΠΑ.Λ.

Όπως δηλώνει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης, για τα ΓΕ.Λ. στο νομό θα λειτουργήσουν 8 εξεταστικά κέντρα και για τα ΕΠΑ.Λ. 3. Ειδικό εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνάτων θα λειτουργήσει στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και στο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου. Όλα θα εξεταστούν στο Ρέθυμνο με εξαίρεση τα Αγγλικά των οποίων οι εξετάσεις (για συνολικά 227 υποψηφίους) διεξάγονται στις 18 Ιουνίου στο 1ο ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου.

Οι εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ είναι από τις 15 έως τις 28 Ιουνίου στο Ηράκλειο.

Ο κ. Κατσαγκόλης απηύθυνε μέσω μηνύματός του την ευχή προς τους μαθητές –τριες για καλή επιτυχία προκειμένου να ανταμειφθούν οι κόποι και να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτό τον απαιτητικό αγώνα. Καλώντας τους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να επιδείξουν ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους.

Ευχαρίστησε παράλληλα τους εκπαιδευτικούς που τους στήριξαν και τους στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο τους, και όλους όσους βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές, ψυχραιμία και υπομονή και καλή συνέχεια στις εξετάσεις.

Συνέχεια του προγράμματος των πανελλαδικών 

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου, οι μαθητές αναλόγως το πεδίο σπουδών τους θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Βιολογία  Σπουδών Υγείας και στα Μαθηματικά Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στις 8 Ιουνίου στα Λατινικά Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Χημεία Σπουδών Υγείας και Θετικών Σπουδών και στην Πληροφορική Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στις 10 Ιουνίου στην Ιστορία Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Φυσική Σπουδών Υγείας και Θετικών Σπουδών και στην Οικονομία Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

– Όσον αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, η έναρξη των εξετάσεων για τους μαθητές θα γίνει στις 2 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Στις 4 Ιουνίου εξετάζονται στο μάθημα Μαθηματικά-Άλγεβρα, ενώ στις 7 Ιουνίου αναλόγως του κλάδου που έχουν ακολουθήσει εξετάζονται: στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), στα Δίκτυα Υπολογιστών και στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Στις 9 Ιουνίου στην Ηλεκτροτεχνία 2, στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, στο Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία- Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης, ενώ το Σάββατο 11 Ιουνίου σειρά προς εξέταση έχουν: η Υγιεινή, ο Προγραμματισμός Υπολογιστών, οι Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και τα Στοιχεία Μηχανών.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου σειρά έχουν τα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές, ενώ την Πέμπτη 16 Ιουνίου εξετάζονται τα παρακάτω μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική και Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ 11) και τα Ψηφιακά Συστήματα.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, οπότε οι μαθητές, αναλόγως του πεδίου και κλάδου σπουδών τους, θα εξεταστούν στα Στοιχεία Ψύξης Κλιματισμού, στους Κινητήρες Αεροσκαφών και στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Με μάσκα στις εξετάσεις

Αναφορικά με τη διαδικασία αυτή καθ’ αυτή, οι συμμετέχοντες μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψήφιους ημερησίων και εσπερινών ΓΕ.Λ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.