Μήνυση για δηλητηριάσεις ζώων στην Παχειά Άμμο

Τι έδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σελί

Η ανάρτηση:

Στο Σελί της Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας, κλήθηκε να ερευνήσει ο Γιώργος Χωραφάς με την Πάκα, στο πλαίσιο του LIFE Bonelli eastMed, μετά από αναφορά για δηλητηρίαση δεσποζόμενου σκύλου σε αστική περιοχή. Ευτυχώς το σκυλί σώθηκε μετά από άμεση περίθαλψη από κτηνίατρο.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα LIFE Against Poison Crete:

“Μετά την ενημέρωση που είχε η ομάδα από περιοίκους και την ιδιοκτήτρια του σκύλου, αποφάσισε μαζί με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Μαυρικάκη Ιωάννη που τους συνόδευε, να μην ερευνήσουμε τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά νοτιότερα στα 2 χιλιόμετρα όπου στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δηλητηριάσεις ζώων.

Με την έναρξη της έρευνας η Πάκα μάρκαρε το πρώτο σακουλάκι με υπολείμματα κονσέρβας σκύλων και ίχνη δηλητηρίου, στη συνέχεια βρήκε έναν σκαντζόχοιρο σε προχωρημένη σήψη, μια γάτα σε προχωρημένη αποσύνθεση και ακόμα 3 σακουλάκια με το ίδιο περιεχόμενο.

Η δηλητηρίαση του σκύλου φαίνεται να συνδυάζετε με τα ευρήματα αφού υπήρχε κονσέρβα στον εμετό του, κάτι που δεν τον είχε ταΐσει ο ιδιοκτήτης. Κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστου στη δασική υπηρεσία και η έρευνα θα επαναληφθεί σύντομα, αφού τα ευρήματα ήταν αρκετά και ίσως να μην έχει καθαρίσει η περιοχή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.