Κύρβεια 2011, Ξεκίνησαν οι γιορτές γειτονιάς στην Ιεράπετρα.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις προγραμματισμένες γιορτές γειτονιάς, στην πλατεία Τζιβέρι.
Εντυπωσιακά πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση. Άνθρωποι όχι μόνο της συγκεκριμένης γειτονιάς, αλλά και από άλλες γειτονιές της Ιεράπετρας βρέθηκαν εκεί, σε μια βραδιά συντροφικότητας και αυθορμητισμού, που θύμιζε κάτι από τις παλιές γειτονιές και από τις παλιές, καλές  συνήθειες  των γειτόνων του παρελθόντος.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, που η πλατεία της γειτονιάς γέμιζε από τους ανθρώπους της, που, ενωμένοι, χαρούμενοι, παρά τις δυσκολίες της ημέρας, αποσπέριζαν, κάθονταν όλοι μαζί, κουβέντιαζαν, γλεντούσαν.
Αυτό το κλίμα θυμηθήκαμε την Κυριακή, στην πρώτη γιορτή γειτονιάς, χάρη στην καινοτόμο ιδέα του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, την οποία στήριξε η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.  Μια ιδέα, που, όπως φάνηκε από την πρώτη κιόλας υλοποίησή  της, ενθουσίασε όχι μόνο τους μεγαλύτερους ηλικιακά  γείτονες, αλλά και τους νεώτερους, τα παιδιά που τα τελευταία χρόνια έχουν  απομακρυνθεί από κάθε έννοια, από κάθε εμπειρία  της γειτονιάς. Έχουν στερηθεί ό,τι συνδεόταν μαζί της, δηλαδή , τη ζεστασιά, τον αυθορμητισμό, το αίσθημα του κοινού χώρου.
Οι γιορτές γειτονιάς θα συνεχιστούν την Κυριακή 31 Ιουλίου, στην Πάνω Παιδική Χαρά ,με μουσική, γλέντι και φαγητό.
Ευχαριστούμε θερμά τις γυναίκες της γειτονιάς, που με προθυμία, νοικοκυροσύνη, και απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαγείρεψαν, περιποιήθηκαν, φρόντισαν για το καθετί και στο τέλος πέτυχαν την  επιτυχή διοργάνωση της βραδιάς.
Επιπλέον, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας ευχαριστεί εκείνους που με χορηγίες στήριξαν την προσπάθειά του, και συγκεκριμένα τους: Mega Market Αριαδνη Κάκκος, Αφοι Προιστάκη, Κάκκος BAY HOTEL, Αντώνης Κάκκος Χαρτοκιβώτια, Κρεοπωλειό Φραγκιαδάκης, Ζαχαροπλαστείο Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Κάβα ΜΑΙΡΗ, ENDORAMA Γιώργος Γιανναδάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.