Ίδρυση ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης των πολιτών της Κρήτης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι πολίτες που μαζευτήκαμε την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 από κάθε γωνιά της Κρήτης στο Ηράκλειο, ήδη ενεργοί στο στίβο της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο περιβαλλοντικό κίνημα, στην πραγματική αυτοδιοίκηση, στον πολιτισμό, στην παιδεία, την εργασία, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά μια ανοιχτή και ανεξάρτητη πρωτοβουλία για την ίδρυση μιας περιφερειακής κίνησης που θα διεκδικήσει την πρώτη αιρετή Περιφέρεια Κρήτης για λογαριασμό των πολιτών και όχι των κυρίαρχων κομματικών μηχανισμών. Κρίναμε πως οι δύσκολες εποχές της οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης πρέπει να μας εμπνεύσουν νέες, βιώσιμες μορφές οικονομίας και κοινωνικής οργάνωσης με πρωταγωνιστικό ρόλο για τις τοπικές κοινωνίες. Πιστέψαμε στη δύναμη της κοινής μας προσπάθειας για ένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιο σχεδιασμό για την Κρήτη του αύριο με όραμα την ευημερία όλων των πολιτών, μέσα από την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος.

 

Στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε γίναμε πολλοί περισσότεροι, συνεχίσαμε τη συζήτηση με συναινετικό πνεύμα σε ανοιχτές συνελεύσεις σε όλο το νησί και μέσω διαδικτύου και ανοίξαμε ένα ιστότοπο για ενημέρωση.

 

Σήμερα αισθανόμαστε πιο έτοιμοι και καλούμε τους πολίτες και τις συλλογικότητες εκείνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα στην επόμενη συνάντησή μας στις 25 Ιουλίου και ώρα 10:30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο όπου θα εγκρίνουμε τη ιδρυτική μας διακήρυξη και θα συγκροτήσουμε Γραμματεία και Ομάδες Εργασίας για επεξεργαστούμε μαζί τις προγραμματικές μας θέσεις και το δημοκρατικό και συμμετοχικό τρόπο λειτουργίας της κίνησής μας.

 

Η Προσωρινή Επιτροπή της πρωτοβουλίας για την ίδρυση ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης των πολιτών της Κρήτης

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο regioncrete1@googlegroups.gr και στα τηλέφωνα Χανιά 6970267502, Ρέθυμνο 6945584464, Ηράκλειο 6977471845, 6977501139, Λασίθι 6932403188, 6932510794.

 

Λάβετε μέρος στο ανοιχτό φόρουμ συζήτησης για τις προγραμματικές θέσεις, την επιλογή υποψηφίων, την ονομασία της κίνησης στο http://periferiakritis1.forumup.gr

 

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις γύρω από το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα στο http://periferiakritis1.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.