Εκπαιδευτικά προγράμματα Ενυδρείου Κρήτης.

 

Όπως κάθε σχολική χρονιά ,έτσι και φέτος, το ανανεωμένο με 25 επιπλέον δεξαμενές ,Ενυδρείο Κρήτης προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα θέματα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων για την σχολική χρονιά 2009-2010 είναι :

• Το πλαγκτόν των ωκεανών  (Νηπ/γείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) Οι μαθητές θα ενημερωθούν για το πλαγκτόν: τι είναι, τι συμπεριλαμβάνει, την ποικιλία που υπάρχει σε αυτό, τη σχέση του με την υπόλοιπη ζωή στη θάλασσα, τη σημασία του για το θαλάσσιο περιβάλλον και για τον πλανήτη μας γενικότερα.

• Ωκεανοί: Σε συνεχή κίνηση (Νηπ/γείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα θαλάσσια ρεύματα, πως δημιουργούνται, τι τα επηρεάζει, τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον, πως επηρεάζουν τη ζωή στη θάλασσα και στον πλανήτη μας γενικότερα.

• Ποικιλότητα και Προσαρμογές (Νηπ/γείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη ζωή στη θάλασσα, την ποικιλία των διαφορετικών ειδών, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά βάση των οποίων ξεχωρίζουμε τις μεγάλες κατηγορίες των ζώων, τις διαφορετικές προσαρμογές που παρουσιάζουν θαλάσσια ζώα και πως αυτές τα «εξυπηρετούν».

• Συγκριτική Εξέλιξη (Ειδικά προσαρμοσμένο για την Α’ Γυμνασίου) Ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο ευελπιστούμε  να αποτελέσει εργαλείο για τον καθηγητή/τρια Βιολογίας της Α Γυμνασίου. Ειδικά σχεδιασμένο σύμφωνα με  το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου  υποστηρίζει το μάθημα, περιλαμβάνοντας παρατηρήσεις των συστημάτων πρόσληψης τροφής, κυκλοφορίας ουσιών και αναπνοής σε μια σειρά ζωντανών θαλάσσιων ειδών από τα πλέον απλά ως τα σπονδυλωτά.

• Θαλασσινές Δημιουργίες  (Νηπ/γείο – Δημοτικό) Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Ενυδρείο προσφέρει διέξοδο στην δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: επίσκεψη στο χώρο με τα ενυδρεία, γενική ενημέρωση για το Ενυδρείο και αρκετό χρόνο για δημιουργία και ελεύθερη έκφραση. Θαλασσινές σφραγίδες και  Φανταστικοί βυθοί είναι τα δυο κύρια θέματα στα οποία οι μικροί μαθητές θα απελευθερώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται, τόσο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ενυδρείου (εξοπλισμένοι με εποπτικά και εργαστηριακά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας  ), όσο και στην διαδρομή επίσκεψης αυτού ενώ η συνολική διάρκεια του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος είναι περίπου 2 ώρες.
Οι ημέρες και ώρες πραγματοποίησης  των  είναι από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη   και 09:00-13:00 πμ.
Για περισσότερες πληροφορίες και για το κλείσιμο ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ενυδρείο  στο τηλέφωνο 281337888.

Με εκτίμηση
Παπαδάκης Μιχάλης
Δ/ντης Cretaquarium Θαλασσόκοσμος

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.