Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού σε Γενική Συνέλευση που έγινε την Δευτέρα 11-4-2011 αποφάσισε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος.

Η Επιτροπή Κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απριλίου 2011, εκφράζει την απογοήτευση της, όχι τόσο για το περιεχόμενο του ψηφίσματος  που κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε,  αλλά για την αδυναμία της πλειοψηφίας να ακροαστεί την αγωνία του λαού που εκπροσωπεί. Παρέμεινε αταλάντευτη στο ψήφισμα που κατέθεσε , μεταβάλλοντας μια δημοτική συνεδρίαση σε παρωδία διαλόγου, αφού από όλα όσα ακούστηκαν δεν θέλησε να λάβει υπ όψιν απολύτως τίποτα. Εμείς σαν Επιτροπή μένουμε με την αμηχανία ενός φορέα που ζητά απόλυτη συμμαχία όλων των τοπικών δυνάμεων για την ευόδωση ενός και μοναδικού στόχου: ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Μέχρι τότε ζητούμε να μην πειράξει κανείς το Νοσοκομείο μας. Να προοδεύει και να αναπτύσσεται ανάλογα με τις ανάγκες υγείας  της περιοχής ευθύνης του. Προϋπόθεση είναι η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ.

Που αλήθεια διαφωνεί η Δημοτική αρχή;
Αφού όλοι συμφωνούμε να αγωνιστούμε για ένα νέο Κεντρικό Νοσοκομείο στο Νομό με παράλληλες υποδομές για το επείγον περιστατικό σε όλες τις πόλεις του Νομού , η διαφωνία που μένει είναι  στη λέξη ΔΗΜΟΣΙΟ ή στη λέξη ΔΩΡΕΑΝ;
Ή μήπως η διαφωνία συνοψίζεται στην τελευταία παράγραφο της πρότασης της δημοτικής πλειοψηφίας , που λέει ότι «είναι αυτονόητο ότι το συμφέρον της περιοχής υπηρετείται και διαφυλάσσεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους»;
Καλοί μας φίλοι , τα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια μας κυβερνούν εκλεγμένοι εκπρόσωποι. Έχουμε λόγο να ανησυχούμε, έχουμε λόγο να οργανωνόμαστε και να συμμετέχουμε, χωρίς καμία πρόθεση να υποβαθμίζουμε το έργο που επιτελείτε.
 Εξ άλλου εμείς σας εκλέξαμε!
Είναι προφανές ότι αντί για σύμμαχοι στον ωραίο αγώνα για καλύτερη υγεία στο Νομό , θεωρηθήκαμε  οι ενοχλητικοί που παρακολουθούμε από μισάνοιχτα παράθυρα.
Πάρτε το λοιπόν απόφαση. Στον αγώνα για το νέο Νοσοκομείο και για την μέχρι τότε καλή και αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου μας , θα είμαστε ΜΑΖΙ. Είτε εσείς μπροστά και εμείς μαζί σας , είτε εμείς μπροστά και σεις να ακολουθείτε. Εμείς προτιμούμε το πρώτο.
Αφού λοιπόν δεν μπορέσαμε όλοι μαζί να εκδώσουμε ένα κοινό ψήφισμα, καταθέτουμε  το δικό μας ψήφισμα όπως αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα στη μαζική Γενική Συνέλευση των φορέων της 11ης Απριλίου 2011, χωρίς το ένα ψήφισμα να ακυρώνει το άλλο και απαιτώντας να περιληφθεί στη φαρέτρα επιχειρημάτων του επερχόμενου διαλόγου.

Η επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού στη Γενική Συνέλευση  που έγινε την Δευτέρα 11-4-2011 αποφάσισε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος τo οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ 11-4-11

Η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού στη Γενική Συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα 11/4/2011 αποφάσισε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Ο λαός της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με τα θέματα υγείας, τονίζοντας ότι η άμεση και καλή περίθαλψη είναι συνυφασμένη με την επιβίωση του τόπου μας.

2. Η υποχρεωτική κινητοποίηση της 25ης Ιανουαρίου απέδειξε ότι χωρίς την εγρήγορση και τη μαχητικότητά μας, σήμερα θα παρακολουθούσαμε το Νοσοκομείο μας να οδηγείται σε προοδευτικό μαρασμό με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Αυτή την εγρήγορση και αυτή τη μαχητικότητα θα την διατηρήσουμε μέχρι την ευόδωση των στόχων μας.

3. Η ανέγερση ενός κεντρικού σύγχρονου Δημόσιου Νοσοκομείου που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας σε όλο το Νομό αποτελούσε και αποτελεί βασική μας θέση, γι' αυτό κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή τη χαιρετίζουμε. Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου, που απαιτούμε να βρίσκεται σε εργονομική θέση στο γεωγραφικό και πληθυσμιακό κέντρο του Νομού και ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

4. Στο διάλογο συμμετέχουμε με ξεκάθαρες θέσεις που διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου που έχουμε σήμερα, μέχρι και την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου. Θεωρούμε απαράβατο όρο την διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειάς του. Ζητούμε την προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών υγείας και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Ζητούμε την ένταξη μας στη Γ΄ Ζώνη που καθυστερεί και την πλήρωση των κενών θέσεων. Έτσι ξεκινάμε τον διάλογο.

5. Το χρονικό διάστημα των τριών έως τεσσάρων ετών που αναφέρει ο υπεύθυνος της επιτροπής μελέτης είναι τόσο μικρό που οι πιο πάνω θέσεις μας δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

6. Θεωρούμε ότι ένα μεγάλο Νοσοκομείο, εντασσόμενο σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό μπορεί να καλύψει τις υπηρεσίες δημόσιας δωρεάν υγείας όλου του Λασιθιώτικου λαού.

7. Μένουμε σταθεροί στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου του 2011.

Καλούμαστε όλοι να αγωνιστούμε.

Εκκλησία, Δήμος και λαός πρέπει να συμπαραταχθούμε στον αγώνα για καλύτερες μέρες, διαφυλάσσοντας τον τόπο από τον κίνδυνο κωλυσιεργιών και μακροχρόνιων σχεδιασμών που θα έχουν σαν συνέπεια δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στην Ιεράπετρα αλλά και σε όλο το Νομό.

Η Γενική Συνέλευση των Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.