Όχι στα ψίχουλα των αποζημιώσεων λένε οι Θερμοκηπιακοί παραγωγοί της Κρήτης

Συνέντευξη παραχώρησε στον Planet 90,6 ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γαϊτάνης

Επιστολή προς τον Υπουργό κ. Βορίδη για άμεση συνάντηση με κύριο αντικείμενο συζήτησης την αύξηση του προϋπολογισμού για την οικονομική ενίσχυση στα θερμοκηπιακά κηπευτικά της Κρήτης λόγω πανδημίας, ζητούν οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Γαϊτάνης, πρόεδρος Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου, ο ένας από τους υπογράφων την επιστολή, «ζητάμε τον τριπλασιασμό του ποσού που ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης, από 10 εκατ. ευρώ να φτάσει τουλάχιστον στα 30 εκατ. ευρώ. Η συνολική ζημιά είναι στα 100 εκατ. Ευρώ. Το κόστος καλλιέργειας σε θερμοκήπια ανέρχεται σε 6.000 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως. Τα 200 – 300 ευρώ που δίνει το Υπ. ΑΑΤ δεν φτάνουν ούτε για την λίπανση και τους ψεκασμούς μιας εβδομάδας. Επίσης θέλουμε να ενταχθούν όλα τα κηπευτικά προϊόντα στην ενίσχυση.

Επίσης έχουμε ζητήσει επίσημα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να μας δώσει τα συνολικά στρέμματα καλλιέργειας. Τα γνωρίζουν γιατί δεν μας τα δίνουν. Θέλουμε νέα συνάντηση με τον υπουργό για να μας πει ότι αυξάνεται το κονδύλι ενίσχυσης των παραγωγών. Η Κρήτη έχει το 60% των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας. Οι παραγωγοί έχουν ανάγκη τα χρήματα για να συνεχίσουν την καλλιέργεια. Αλλιώς η χώρα μας θα εισάγει για να καλύψει τις ανάγκες της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.