«ΧΡΥΣΟΣ» σε μπουκαλάκι 500ml και 100ml από τον ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟ | Ο Γιώργος Τομαδάκης στον Planet 90,6

: Για 5η συνεχή χρονιά λάδι από υπεραιωνόβια δέντρα στην Ιεράπετρα

Φέτος η συλλογή των ελιών πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Πάνω & Κάτω Χωριο, Σχινοκάψαλα, Βασιλική, Παχιά Άμμο, Μακρυλιά, Μύρτο, Γρα Λυγιά, Ορεινό, και Πεύκοι

Η Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ, για 5η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων και με την συμμετοχή εθελοντών, συνέλεξε τον καρπό από τα αρχαία ελαιόδεντρα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αειφόρου διαχείρισης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ το 2ήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2021 με την ελαιοποίηση να πραγματοποιείτε σε κοινή άλεση στο συνεταιριστικό ελαιουργείο του Κεντριού Ιεράπετρας, στις 22/11/2021.

Σκοπός είναι να τυποποιηθεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κορυφαίο σε ποιότητα και πολιτισμική αξία, που παράγεται από τις αρχαιότερες ελιές του κόσμου. Θα τυποποιηθούν συλλεκτικές συσκευασίες του 500ml και των 100ml.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ελαιοποίησης και για λόγους καταγραφής και ανάδειξης του σπουδαίου αυτού πολιτιστικού θησαυρού του τόπου μας, όσοι παραγωγοί διαχειρίζονται ελαιόδενδρα, τα οποία σε ύψος κορμού 1μ έχουν περίμετρο τουλάχιστον 3,80 μ. (κατ’ εκτίμηση ηλιακά 800 έτη) μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για την καταγραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες 6981916832

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.