Χρηματοδοτήσεις για ασφαλείς και λειτουργικούς δρόμους, ζητούν Βιάννος και Ιεράπετρα

Σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή του Νότιου Οδικού Άξονα και ειδικότερα του τμήματος Βιάννος- Ιεράπετρα, ήρθε να προστεθεί η σημερινή επίσκεψη του κ. Καλαντζάκη στον Δήμο Βιάννου. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε τόσο το θέμα του ΝΟΑΚ, όσο και το οδικό δίκτυο που συνδέει τον Μύρτο και τον Καλυκοβρέχτη με τα Τέρτσα.

Ο Δήμαρχος Βιάννου ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κοινή προσπάθεια για την κατασκευή των απαραίτητων οδικών έργων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη τόσο του Δήμου Βιάννου, όσο και του Δήμου Ιεράπετρας και τα οποία διευκολύνουν τις διαδημοτικές μετακινήσεις των κατοίκων τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Διαπιστωμένα, υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο που  συνδέει τον Μύρτο και τον Καλυκοβρέχτη  με τα Τέρτσα και παρά τις προσπάθειες που κάνουμε τόσο εμείς ως  Δήμος Ιεράπετρας, όσο και ο Δήμος Βιάννου, με συχνούς καθαρισμούς και παρεμβάσεις, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά και κάθε χρόνο εντείνεται. Είναι αδιανόητο τόσα χρόνια, όλες οι Κυβερνήσεις να «κωφεύουν» απέναντι στις εκκλήσεις και στην αγωνία όλων των Δημοτικών Αρχών. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, όλες οι απαραίτητες μελέτες και τα αναγκαία έργα προτού θρηνήσουμε θύματα.

Αποφασίσαμε με τον κ. Σταυρακάκη να συναντηθούμε άμεσα με τον Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη και με στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης καταθέτοντας εκ νέου τις προτάσεις μας που αφορούν τα οδικά έργα που συνδέουν την Ιεράπετρα με τον Δήμο Βιάννου. Επιπλέον, θα ενημερώσουμε σύντομα όλους τους Βουλευτές  του Ηρακλείου και του Λασιθίου, επιδιώκοντας να έχουμε τη στήριξή τους στην από κοινού μετάβασή μας στα Υπουργεία, που θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα. Θέλουμε άμεσες χρηματοδοτήσεις. Ζητάμε ασφαλείς και λειτουργικούς δρόμους. Δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή των δημοτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.