Τροπολογία για παράταση αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες στην Κρήτη

Τροπολογία αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας για όσους επιθυμούν να εκφράσουν αντιρρήσεις επί του αναμορφωμένου δασικού χάρτη στην Κρήτη προς κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η τροπολογία θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σε ενδεχόμενη υπερψήφιση της επεκτείνει τη προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έως 31 η Μαΐου 2022.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «με το άρθρο 90 του Ν. 4619/2022 παρατάθηκε έως και την 31 η Μαΐου 2022 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021. Στην ανωτέρω ρύθμιση δεν υπάγονται αντιρρήσεις που αφορούν στους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ως εκ τούτου για λόγους ισονομίας και ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών κρίνεται επιβεβλημένη η παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και κατά των συγκεκριμένων χαρτών έως και την 31 η Μαΐου 2023».

Αναλυτικά η τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο έχει ως εξής:

«Ειδικώς για τους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών Κρήτης, η ανάρτηση των οποίων υλοποιήθηκε εντός του έτους 2021, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 3889/2010 (Α’ 182), για τους κατοίκους εσωτερικού παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η Μαΐου 2022».

Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης «η τροπολογία αποτελεί ακόμα ένα βήμα στη σταθερή πορεία αντιμετώπισης του ζητήματος των δασικών χαρτών με δεδομένο ότι η εκ νέου χορήγηση της παράτασης κρίνεται επιτακτική καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ισονομία και η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών και ταυτόχρονα η ενοποίηση των καταληκτικών ημερομηνιών για όλο το νησί προκειμένου να συνεχιστούν οι στοχευμένες και νομοτεχνικά ορθές προσπάθειες επίλυσης του σημαντικού και σύνθετου αυτού ζητήματος με αταλάντευτη προσήλωση στην στόχευση να μην αδικηθεί κανείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.