Τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Ν. Λασιθίου, σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Τζερμιάδω

Τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές προστίθενται από σήμερα Πέμπτη 1 Απριλίου στις ήδη υπάρχουσες σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, ενώ θα ανοίξει και το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδω, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Οι γραμμές σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα θα αναπτυχθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός των Νοσοκομείων, που έχουν στελεχωθεί και εξοπλιστεί ήδη από την αρχή της εμβολιαστικής κάλυψης.

Συνολικά, θα ανοίξουν σε επίπεδο Κρήτης 17 νέες εμβολιαστικές γραμμές και συγκεκριμένα: Από μία σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Ρέθυμνο, Καστέλι Πεδιάδος, Μοίρες, Πέραμα, Κίσσαμο, Χανιά και 3 στο Ηράκλειο. Επίσης 6 νέα εμβολιαστικά σημεία σε: Τζερμιάδω, Κάνδανο, Αγία Φωτεινή, Αγία Βαρβάρα, Χάρακα και Σπήλι.

Ήδη, όπως αναφέρει η Διοικήτρια, έχουν κλειστεί ραντεβού και οι εμβολιασμοί ξεκινούν από αύριο κανονικά – την ίδια ώρα που την Παρασκευή ενεργοποιείται η πλατφόρμα εμβολιασμών και για την ηλικιακή ομάδα 65-69.

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα να εκτινάσσονται η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε πως «οι αριθμοί δείχνουν ότι όντως βρισκόμαστε στο πικ της πανδημίας και στο νησί μας. Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να μπορέσουμε να έχουμε σταθερότητα των περιστατικών και να είναι διαχειρίσιμα και γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα».

Η 7η ΥΠΕ, προσθέτει, «έχει αναπτύξει ότι χρειάζεται στις νοσοκομειακές μας δομές για να μπορέσουμε να νοσηλεύσουμε με ασφάλεια ασθενείς είτε σε απλές κλίνες covid, είτε σε κλίνες ΜΕΘ». Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, υπογραμμίζει, «είναι να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθούν όλες αυτές οι κλίνες. Να είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα προσεκτικοί και για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας, για να μην γίνει αυτό που απευχόμαστε, να μην χρειαστεί να ενεργοποιήσουμε την φάση 3 που σημαίνει πλήρη ανάπτυξη όλων των covid κλινών, κάτι που θα σημάνει και μία ιδιαίτερη επιβάρυνση και στο σύστημα υγείας και γενικά ένα πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό προφίλ στην Κρήτη».

Η Διοικήτρια προσθέτει πως πρόθεση της ΔΥΠΕ είναι το προσεχές διάστημα να διενεργηθούν και επιπλέον rapid tests σε ανοικτούς χώρους και στους Δήμους του Ν. Λασιθίου και σε όλες τις περιοχές του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.