Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Κικίλια στον Άγιο Νικόλαο

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ αναφέρει:

“Προκαλεί εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ο Υπουργός των μεγαλοξενοδόχων Β.Κικίλιας από μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος και η Ελούντα! Σε μια σεζόν που το ένα ρεκόρ σπάει το άλλο, για τα 5στερα ξενοδοχεία, ωραία λόγια όπως  “προτεραιότητα μου είναι οι εργαζόμενοι” σημαίνουν: καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, δουλειά για 2 και 3 συναδέλφους, ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα ο κορονοϊός κυριολεκτικά να βράζει μέσα στις μονάδες, υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας !

Πανηγυρίζει ο υπουργός των tour operator αλλά “η χρονιά πάει καλά” μόνο για τους τουριστικούς ομίλους και την απογείωση των κερδών τους, η οποία προϋποθέτει την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων!

Είναι πράγματι προκλητικό που δεν είπε ούτε μια λέξη για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, όπου με την ακρίβεια, την φορολογία και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η επιβίωση είναι αμφίβολη!

Αυτή είναι η “σταθερότητα” και η “ανάπτυξη” που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: είναι η αστάθεια διαρκείας για τη ζωή του λαού όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι όμως είναι αυτοί που κινούν την “τουριστική βιομηχανία” και παράγουν τον τεράστιο πλούτο της περιοχής! Με πιο ισχυρό ΚΚΕ έχουν συμφέρον να γράψουν το δικό τους σενάριο για τις δικές τους ανάγκες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές: οργανώνοντας την πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διεκδικώντας πραγματικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, παλεύοντας για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ανοίγοντας δρόμο για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.