Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας απαιτεί από τον κ. Ανδρεαδάκη να αποσύρει άμεσα την απόφαση «εντέλλεσθε» (Ηχητικό)

Τι είπε ο νέος Αντιδημάρχος Ανρέας Σκουλούδης για τα πεπραγμένα του πρώτου μήνα διακυβέρνησεις στο δήμο Ιεράπετρας

Για την ξαφνική απόφαση σχετικά με την απόσπαση του αναισθησιολόγου κ. Αντωνάκη, δεν αποκλείεται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο κ. Ανδρέας Σκουλούδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής Διαφάνειας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, σε μια συνέντευξη για τα πεπραγμένα του πρώτου μήνα διακυβέρνησης στο δήμο Ιεράπετρας, στην πρωινή ενημέρωση του radio PLANET 90,6

Ηλεκτροφωτισμός και ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες στις προτεραιότητες του νέου Αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη, επίσεις εκτός απο τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στην πλήρη αυτοματοποίηση των υπηρεσιών με τον κατάλληλο αριθμό προσωπικού.

Σαν πρώτη ενέργεια, ομόφωνα, αποφασίστικε να συνταχθεί ψήφισμα ή επιστολή διαμαρτυρίας προκειμένου να ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης με κοινοποίηση στον κ. Πλακιωτάκη Α´ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και κυβερνητικό βουλευτή Λασιθίου και στην βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λασιθίου κ. Σπυριδάκη. Ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκφράσει ο καθένας την άποψη του και να βρεθεί λύση.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει και αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά την έκδοση εντολής από τον Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Ν. Λασιθίου προς  τον ιατρό αναισθησιολόγο και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας κ. Πέτρο Αντωνάκη για πραγματοποίηση εφημεριών στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, παρά το γεγονός ότι έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση απόσπασής του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον, όπως και έγινε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τη συζήτηση προέκυψε, με ομοφωνία, το παρακάτω Ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, έπειτα από σχετική ενημέρωση του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και πρόταση του Δημάρχου, συζήτησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το θέμα της ξαφνικής και αυθαίρετης απόφασης «εντέλλεσθε» που απέστειλε ο Διοικητής Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Ανδρεαδάκης προς τον Ιατρό Αναισθησιολόγο και δημοτικό σύμβουλο της πόλης μας κ. Πέτρο Αντωνάκη, για να εφημερεύει στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Ο κ. Αντωνάκης από 23/01/2024, με απόφαση του Υπουργού Υγείας (αρ.πρωτ.Γ4α/Γ.Π.2766σχετ.2279) έχει αποσπαστεί στην Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Ιεράπετρας για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιεράπετρας.

Σε χρόνο κατά τον οποίο το βλέμμα των Ιεραπετριτών είναι στραμμένο στις ελλείψεις του νοσοκομείου μας και καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξοικονομήσουμε, με κάθε νόμιμο μέσο, ανθρώπινο δυναμικό για τις βασικές λειτουργίες του και τη διασφάλισης της υγείας των συμπολιτών μας, διαπιστώνουμε πως ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, χωρίς να λάβει υπόψιν τις ανάγκες μας, μετακινεί χωρίς άλλη συνεννόηση τον αναισθησιολόγο κ. Αντωνάκη, που περιμέναμε να συνεπικουρήσει την μία και μοναδική αναισθησιολόγο μας.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας δεν αιτούμαστε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κ. Ανδρεαδάκη να αποσύρει άμεσα την απόφαση «εντέλλεσθε» που έχει αποστείλει, γιατί θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και δεν συμβαδίζει με το πνεύμα ομοψυχίας και καλής γειτονίας».

To ανωτέρω ψήφισμα εστάλη από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη  στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κοινοποιήθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, στον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και στη Βουλευτή  Νομού Λασιθίου κα. Αικατερίνη Σπυριδάκη, από τους οποίους ζητήθηκε η άμεση ανταπόκρισή τους για την  επίλυση του θέματος.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος τονίζει ότι, «σε περίπτωση  που δεν υπάρξει ανάκληση της εντολής του Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες όπως άλλωστε επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.