Τουρισμός: 9 στους 10 θέλουν ξανά Κρήτη και τη συστήνουν ανεπιφύλακτα

Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας από το Παρατηρητήριο Τουρισμού Δυτικής Κρήτης

Ρεκόρ με 730 χιλιάδες αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, και αύξηση 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφεται στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2022, ενώ στο αεροδρόμιο “Καζαντζάκης” του Ηρακλείου το ίδιο διάστημα, καταγράφεται ένας αριθμός της τάξεως των 1,8 εκατ. αφίξεων, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τις αφίξεις ρεκόρ της αντίστοιχης περιόδου του 2019, προ κορωνοϊού εποχής.

Αυτά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα πρώτα αποτελέσματα έρευνας από το Παρατηρητήριο Τουρισμού Δυτικής Κρήτης, που είναι σε εξέλιξη και στην οποία επισημαίνεται ακόμα ότι εννέα στους δέκα αλλοδαπούς τουρίστες όχι μόνο θα επιθυμούσε να ξαναεπισκεφθεί τη Δυτική Κρήτη αλλά θα το σύστηνε ανεπιφύλακτα σε συγγενείς και φίλους. Επίσης, ένας στους τρεις αλλοδαπούς επισκέπτες δηλώνει ότι θα επισκεπτόταν την περιοχή και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου αν υπήρχε απευθείας ανταπόκριση από την πόλη του.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αυξημένο είναι το ποσοστό των αλλοδαπών τουριστών που προτιμούν τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις τύπου AirBnB, αφού περίπου ένας στους πέντε επισκέπτες επιλέγει να διαμένει σε τέτοια καταλύματα. Πάνω από τους μισούς αλλοδαπούς επισκέπτες πραγματοποιούν διακοπές με το/τη σύζυγο, ενώ έχουν μειωθεί πολύ οι οικογενειακές διακοπές με παιδιά.
Οι αλλοδαποί τουρίστες συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και της σήμανσης, με μειωμένα όμως ποσοστά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.