Τι δείχνουν τα μερομήνια για την Κρήτη

Ψύχος, βροχές και … χιόνια μέχρι τον Απρίλιο δίνουν τα φετινά «μερομήνια» 

Η μέθοδος είναι εμπειρική και όχι επιστημονική, ενώ ήδη τα όσα έχουν ανακοινωθεί αμφισβητούνται έντονα από τους μετεωρολόγους. Παρ’ όλα αυτά, έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά και την διασκεδαστική σκοπιά τους κυρίως. Τονίζεται πάντως πως οι μετεωρολόγοι δεν συμμερίζονται την άποψη των εμπειρικών παρατηρήσεων, ενώ ισχυρίζονται ότι και ο χειμώνας 2023 – 2024 θα είναι ήπιος.

Μερομήνια 2023: Νοέμβριος, Δεκέμβριος

Ο Νοέμβριος σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, κάτι που θα αλλάξει στο τέλος του μήνα. Ο Δεκέμβριος σύμφωνα με τα μερομήνια θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ γίνεται λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μερομήνια 2024: Ιανουάριος και Φεβρουάριος 

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο Φεβρουάριος 2024 σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Μερομήνια 2024: Μάρτιος

Από 1 έως 14 ο καιρός ήπιος, αλλά σε Εύβοια και Αθήνα βροχές και αέρας. Από 14 έως 22 ήπιος καιρός, ενώ από 23 έως 31 ο καιρός θα δώσει λίγες βροχές. Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Μερομήνια 2024: Απρίλιος

Από 1 έως 3 Απριλίου θα έχουμε κακοκαιρία. Από 4 έως 10 Απριλίου θα υπάρχει ήπιος καιρός, αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.