Τιμές ελαιολάδου: Σημάδια ανόδου παρά την πίεση της νέας σοδειάς

Γράφει ο Νίκος Μιχελάκης
Στα 3,40 οι υψηλότερες σε Κρήτη – Πελοπόννησο στα, 3,80 στην Κέρκυρα. – Στα 4,0€/κ οι μέγιστες Ισπανίας και Ιταλίας

Ενώ η  συγκομιδή προχωρεί  και ήδη σε πολλές περιοχές προχωρεί προς το τέλος της, η επιβεβαίωση της  μειωμένης  ποσοτικά παραγωγής  δεν μπορεί να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω. Αντίθετα   σε κάποιες περιπτώσεις  στην Ισπανία και Ελλάδα  διαφαίνονται   σημάδια ανόδου.

Στην Ελλάδα,  οι τιμές για τα  έξτρα με 0,3ο οξύτητα,    στην  Κρήτη   και Πελοπόννησο  έφτασαν στα 3,40 €/κ, και στην Κέρκυρα   στα 3,80€/κ!. (Πιν.1)

Στην Ισπανία ενώ  η κινητικότητα της αγοράς αρχίζει να αυξάνεται  οι μέγιστες  των έξτρα έφρασαν στα 3,90€/κ,   πλησιάζοντας τις μέγιστες Ιταλίας, ενώ οι μέσες κυμαίνονται στα 3,35€/κ πλησιάζοντας τις μέγιστες στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία, όπου η αναμενόμενη παραγωγή εκτιμάται κάπως υψηλότερη από την περσινή,  οι  τιμές  του έξτρα με την νέα σοδειά κυμαινόμενες  μεταξύ 3,75-4,0€/κ.

Στην Τυνησία όπου με  την  έναρξη  της συγκομιδής  που αναμένεται  πολύ υψηλή, παρουσιάστηκε αρχικά μια φυσιολογική  πτώση τελευταία  οι τιμές  πλησίασαν τις τιμές  Ελλάδας και  κυμαίνονται στα 3,18€/κ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.