Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία στο ν. Λασιθίου | Ο Γιώργος Μπαρμπούνης στον Planet 90,6

Διεκδικεί εκ νέου την προεδρία της ΔΕΕΠ ο κ. Μπαρμπούνης; να περιμένουμε τις λίγες ακόμα μέρες ανέφερε στον Planet 90,6

Η Πειραιώς έλαβε την απόφαση να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Συνέντευξη με την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λασιθίου της ΝΔ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, εκτός απροόπτου, θα διενεργηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της κομματικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους!

Σχετικά ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα οι νομαρχιακές διοικούσες επιτροπές σ’ όλη την χώρα, ενώ τις επιμέρους λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων καθορίζει εγκύκλιος που παρέλαβαν μόλις πρόσφατα οι κομματικές οργανώσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, σε τοπικό επίπεδο, φαίνεται πως έχει ήδη μπει σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών. Έχουν περάσει σχεδόν 3,5 χρόνια από την ανακήρυξη της προηγούμενης διοίκησης της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ. Οι εκλογές, βάσει καταστατικού, κανονικά έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, αλλά η πανδημία μετέβαλε τον προγραμματισμό, με αποτέλεσμα την παράταση της θητείας των κομματικών οργάνων, που, αν παρατηρήσει κανείς, κοντεύει να συμπληρώσει άλλη μια ολόκληρη θητεία!

Αν τώρα τηρηθεί η διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί θα επιτρέψει την πραγματοποίηση και του συνεδρίου της Ν.Δ. το Δεκέμβριο. Το 14ο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να γίνει το Δεκέμβριο του 2021. Το συνέδριο αυτό είναι εκλογικό, αφού εκεί θα γίνει εκλογή ηγεσίας, που συμπίπτει με την εμβληματική επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης και τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Ένωση).

Το αν θα πραγματοποιηθεί, βέβαια, θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τότε, αφού, δεν διαφεύγει κανενός ότι οι πολιτικές εξελίξεις έχουν επιταχυνθεί με την διενέργεια των εθνικών εκλογών να είναι στα χείλη (και το νου) του συνόλου των παραγόντων της πολιτικής ζωής της χώρας… Εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει ότι για το συνέδριο «θα ληφθούν υπ’ όψιν οι συνθήκες της εποχής», με πρώτο τον παράγοντα «κορονοϊό»…

Στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Λασιθίου προεδρεύει ο Γιώργος Μπαρμπούνης. Οι εσωκομματικές διαδικασίες αφορούν, στην ανάδειξη και νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ (Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές). Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Αγίου Νικολάου είναι η Ρένα Κλώντζα, της Δ.Τ.Ε. Ιεράπετρας ο Ντίνος Κατσιδονιωτάκης, της Δ.Τ.Ε. Σητείας η Άννα Ζερβάκη και της Δ.Τ.Ε. Οροπεδίου Λασιθίου ο Απ. Πιταροκοίλης.

Η ΔΕΕΠ Λασιθίου

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λασιθίου κ. Γιώργος Μπαρμπούνης δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι μικτή. Δηλαδή στην έδρα κάθε δήμου θα στηθούν μεν τέσσερις κάλπες (προέδρου ΔΕΕΠ Λασιθίου), μελών ΔΕΕΠ, Προέδρου Δ.Τ.Ε και μελών Δ.Τ.Ε) και μια πέμπτη κάλπη για την εκλογή συνέδρων στο συνέδριο της Ν.Δ.

Όμως, μέχρι μια συγκεκριμένη προθεσμία, που μένει να καθοριστεί, τα μέλη θα μπορούν να δηλώσουν αν θα επιλέξουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα διασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου, αλλά και των προσωπικών δεδομένων, τόνισε ο κ. Μπαρμπούνης. Όλα τα μέλη που επιθυμούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι θα πρέπει να είναι ταμειακά ενήμερα για το 2021.

Ρωτήσαμε τον κ. Μπαρμπούνη, αν ο ίδιος σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα επιδιώκοντας την επανεκλογή του ως προέδρου της ΔΕΕΠ Λασιθίου. Ο κ. Μπαρμπούνης είχε εκλεγεί πρώτη φορά πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Ν.Δ. το 2016 και επανεξελέγη το 2018. Απάντησε ότι την απόφαση γι’ αυτό δεν την έχει λάβει ακόμη, το εξετάζει και ότι δεν το αποκλείει, σημειώνοντας ότι έχει δικαίωμα να κατέβει για άλλη μια θητεία ακόμη…

Ο συνεργάτης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, κ. Νίκος Δολαψάκης, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν διαψεύστηκαν, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει καθόλου να διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Λασιθίου, κατεβαίνοντας ακόμη και απέναντι στον κ. Μπαρμπούνη. Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε ούτε και χθες όταν ερωτήθη σχετικά, δηλώνοντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι το εξετάζει σοβαρά, αλλά τελική απόφαση δεν έχει λάβει ακόμη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού και τα δύο πρόσωπα, μέχρι σή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.