Τα Πλαστικά Κρήτης συμμετέχουν και στηρίζουν την Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας | Ο Δημήτρης Σιδεράκος στον Planet 90,6

AgroExpo 2021, 17-19 Σεπτεμβρίου - Η σημαντικότερη περιφερειακή αγροτική έκθεση

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή της γιορτή της Ιεράπετρας.

Η Πλαστικά Κρήτης συμμετέχει και στηρίζει την 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, που πραγματοποιείτε από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της Αγρέξ στην Ιεράπετρα και συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λασιθίου και τον Δήμο Ιεράπετρας. Η εταιρία επενδύει στην ανάπτυξή της στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο επιλέγει την Ιεράπετρα για να παρουσιάσει την νέα γκάμα της, με στόχο την ενημέρωση συνεργατών, παραγωγών και κάθε ενδιαφερόμενο. Η Πλαστικά Κρήτης, από την ίδρυση της βρίσκεται δίπλα στον αγρότη δίνοντας λύσεις που συμβάλλουν στην προστασία και την καλύτερη απόδοση των καλλιεργειών.

O προϊστάμενος πωλήσεων Κρήτης και Δωδεκανήσων κ. Δημήτρης Σιδεράκος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM κατέθεσε την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία των Πλαστικών Κρήτης, από πλήθος πειραμάτων και εκατοντάδες εφαρμογές

Αναλύοντας στην πορεία τα προϊόντα που θέτουν στη διάθεση των παραγωγών, όπως σωλήνες, πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές κλπ, με εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες των αγροτών.

Μεγάλο πρόβλημα αναδεικνύεται η διαχείριση των πλαστικών νάιλον που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί στις θερμoκηπιακές τους καλλιέργειες. Η εταιρία Πλαστικά Κρήτης έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό όμως αυτό που απαιτείται είναι η καλή συνεργασία με τις μονάδες που συλλέγουν ανακυκλώσιμα πλαστικά αλλά και η ευαισθητοποίηση των παραγωγών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ανακύκλωσης των πλαστικών και την επένδυση που ολοκληρώθηκε αρχές του χρόνου με δυνατότητα επεξεργασίας ακόμη και 8.000 τόνων πλαστικών ετησίως.  Όπως δήλωσε οι επενδύσεις που έγιναν είχαν προσανατολισμό ώστε το ίδιο εύκολα είτε το πλαστικό του θερμοκηπίου είτε της απολύμανσης, σημειώνοντας στη συνέχεια ότι θα πρέπει οι παραγωγοί να βοηθήσουν σε όλη αυτή τη διαδικασία, δίνοντας στον συλλέκτη των ανακυκλώσιμων υλικών όσο το δυνατόν πιο καθαρά προϊόντα, χωρίς ξύλα, χώματα ή άλλα υλικά έτσι ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση στη διαδικασία επεξεργασίας του πλαστικού. Γιατί στόχος είναι το προϊόν που θα προκύψει από την ανακύκλωση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους άλλους εμπορικούς σκοπούς πχ να διατεθεί σε βιοτέχνες για παραγωγή άλλων προϊόντων. Ένας άλλος στόχος όπως δήλωσε ο κ. Σιδεράκος είναι οι μάντρες ανακύκλωσης να είναι άδειες και τα πλαστικά που περισυλλέγονται να ανακυκλώνονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική η βοήθεια και η στήριξη του δήμου, των παραγωγών, της κοινωνίας. Υπάρχει ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Κρήτη, ας το εκμεταλλευτούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.