Λάθη, παραλείψεις με τις επιδοτήσεις τα νέα προγράμματα για αγρότες και επιχειρήσεις, ο Μιχ. Πλατής στο radio ΠΛΑΝΕΤ 90,6

Μόνο απογοητεύσεις από την τελευταία πληρωμή

Ο κ. Μιχάλης Πλατής υπεύθυνος της AgroAναπτυξιακής Λασιθίου φιλοξενήθηκε σήμερα 06 Νοεμβρίου στο radio ΠΛΑΝΕΤ 90,6

Ο κ. Πλατής αναφέρθηκε στον οργανισμό που δεν έχει δώσει προς το παρόν κάποια σαφή εξήγηση επί του θέματος, όσο αναφορά στους λόγους που οι παραγωγοί έλαβαν μειωμένη τη βασική ενίσχυση, κάνοντας λόγο για κακώς κείμενα από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ και παρόλο που είχαν γίνει κάποιες διορθώσεις τελικά σωρεία προβλημάτων του συστήματος δεν επιλύθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι για το 2023 οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 640.000 κι απ’ αυτούς κρίθηκαν δικαιούχοι της προκαταβολής 538.768.

Ανέλυσε τι έγινε με ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους κ.α. και για ποιους λόγους ορισμένοι δεν είδαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τονίζοντας ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει δώσει ακόμη διευκρινήσεις για καίρια ζητήματα που προέκυψαν. Με βάση αυτά τα δεδομένα, υπάρχουν διαμαρτυρίες δικαιούχων από όλη την Ελλάδα, επειδή νιώθουν ότι έχουν αδικηθεί. Βρίσκεται σε εξέλιξη κύμα αντιδράσεων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικών Υπηρεσιών που εκπροσωπεί περί τα 150 ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων) μέσα από τα οποία έχουν υποβληθεί πάνω από 150.000 αιτήσεις δικαιούχων.

Οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν το συντομότερο…

Ο ίδιος, έκανε αναφορά σε προγράμματα που είναι σε εξέλιξη όπως το πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2024, το νέο ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα συνεργασίας ΕΣΠΑ – ΟΑΕΔ, το Leader, προγράμματα ενίσχυσης της ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων και ενίσχυση της ίδρυσης νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην οποία εντάσσονται όλες οι λοιπές δραστηριότητες εκτός από τους κλάδους Εστίασης και Λιανικού Εμπορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.