Τέλος από σήμερα οι μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους – Οι εξαιρέσεις

Τί θα ισχύει σε καταστήματα, σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς

Από σήμερα, 1η Ιουνίου, ισχύει η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που χωρίς μάσκες δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε μέρη όπως καταστήματα και σχολεία αυτή πλέον δεν θα είναι πια προϋπόθεση εισόδου ενώ δεν θα ισχύουν πια και τα πρόστιμα.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δε θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους κα ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες».

Πού καταργείται – Πού παραμένει 

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς που υπάρχουν αριθμημένες θέσεις όπως τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία, η μάσκας καταργείται για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Σχετικά, με τα πλοία η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την άρση της χρήσης μάσκας, όποτε αυτή παραμένει, προς το παρόν, υποχρεωτική.

Υποχρεωτική η μάσκα στις εξετάσεις – Τέλος σε σχολεία και πανεπιστήμια

Άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας  ισχύει από σήμερα και σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.) καθώς τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Για την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας στα πλοία η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας.’

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.