Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας: Θα σερβίρεται «πικρός» ο καφές- Οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα

Από την estiasi greece, μέλη της οποίας είναι και οι Σύλλογοι Εστίασης του νομού Λασιθίου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η αύξηση της τιμής στην λιανική, η οποία είναι πλέον ορατή στους καταναλωτές, είναι αποτέλεσμα των επιβαρύνσεων στην τιμή της χονδρικής λόγω συγκεκριμένων παραγόντων κατά την διάρκεια της πανδημίας, τιμές που επιβαρύνθηκαν επιπλέον λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Οι συγκεκριμένες επιβαρύνσεις έχουν επιφέρει μια ισορροπία τρόμου στην τελική διαμόρφωση της τιμής, τόσο για take away κατανάλωση, όσο και στην σερβιριζόμενη υπηρεσία, αφού κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές για να είναι ανταγωνιστικός, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να συνεχίζει να είναι ζημιογόνος.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση γίνεται πιεστικότερη λόγω και του κόστους, από την περιβαλλοντολογική εισφορά στα πλαστικά.
Το προϊόν που ο καταναλωτής αγοράζει θα πρέπει να είναι ενήμερος πως περιλαμβάνει, εκτός την αξία του προϊόντος, λειτουργικά, διαχειριστικά και ανελαστικές δαπάνες, ΦΠΑ, ΕΦΚ , ΦΠΑ προϊόντος και περιβαλλοντολογική εισφορά, κ.α φόρους που προσδίδονται εδώ και χρόνια κάνοντας ζημιογόνα την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.