ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: «Νέα ταλαιπωρία των αγροτών από τη κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση και η κοινοβουλευτική παρέμβαση

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο αποψιλώνοντας, υποβαθμίζοντας και καταργώντας δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες στην περιφέρεια και στους δήμους, προξενώντας στους κατοίκους νέα μεγάλη ταλαιπωρία.

Με την υπ΄αριθμ. 72407/15-2-2022 απόφαση του Διοικητική ΟΓΑ-ΕΦΚΑ καταργούνται οι ανταποκριτές του ΟΓΑ – ΕΦΚΑ (ασφαλισμένων του τ. ΟΓΑ) των Δήμων Άγιου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών προσώπων του άρθρου 40 του Ν. 4387/2016 στις 28/2/2022. Μη λαμβάνοντας υπόψη ειδικά τα απομακρυσμένα χωριά και τους μικρούς δήμους. Αγνοεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δουλειάς αγροτών και κτηνοτρόφων που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις, την μειωμένη ή παντελή έλλειψη συγκοινωνιών, την ηλικία των περισσότερων αγροτών, αλλά και την έλλειψη τεχνολογικής γνώσης για την υλοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με τον e ΕΦΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε επισημάνει έγκαιρα το πρόβλημα και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Μαγνησίας Κατερίνας Παπανάτσιου στις 10/2/2022 προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμη.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνουν ότι με την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ θα υπάρξουν σοβαρότατα προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα εξυπηρετούνται πλέον από τα υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, καταλήγει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.