Συναντήσεις του ΚΕΘΕΑ με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στα σχολεία του Λασιθίου

Μέλη του προσωπικού του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Νικολάου του ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη πραγματοποίησαν συνάντηση γνωριμίας με τον προϊστάμενο Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσαγκόλη Αθανάσιο στο πλαίσιο του σχεδιασμού των παρεμβάσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα εξαρτήσεων κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια απουσίας αναγνωρισμένων φορέων από τις σχολικές μονάδες του νομού λόγω της πανδημίας, κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση δράσεων σε θέματα αγωγής υγείας γενικότερα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ως εκ τούτου η παρέμβαση του Πολυδύναμου Κέντρου στοχεύει στην πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση σε θέματα εξαρτήσεων που αφορούν κυρίως την εφηβική ηλικία (αλκοόλ, κάνναβη, διαδίκτυο).

Με βάση τα παραπάνω συμφωνήθηκε η απευθείας επικοινωνία των σχολικών μονάδων, των συλλόγων γονέων και των 15μελών μαθητικών συμβουλίων με το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου για την οργάνωση των συναντήσεων σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εξυπηρετεί αμφότερους.

Στο παραπάνω πλαίσιο ήδη έχει πραγματοποιηθεί δια ζώσης επαφή  με εκπαιδευτικούς από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου και την σχολική ψυχολόγο του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κ. Σφακιανάκη Φανή.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα των μονάδων καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00.

Άγιος Νικόλαος: 28410 22981

Ιεράπετρα: 28420 20373

Email: cclasithi@kethea-ariadni.gr

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο» με Κωδικό (MIS 5045591) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.