Συνέντευξη του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη στον Planet 90,6 (Ηχητικό)

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλατζάκης μίλησε στον Planet 90,6 για τον πρωτογενή τομέα, τον εμπορικό τομέα, τον τουριστικό τομέα, και για όλη την προετοιμασία και τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί, και στα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ιεράπετρας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί προβλήματα πέραν των δυνάμεων του τόσο με την πανδημία του κορονοϊού, όσο και για την κρίση στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στη θερμοκηπιακή παραγωγή που κάθε μέρα τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των καλλιεργητών της Ιεράπετρας, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο. Με ομόφωνο ψήφισμα του, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 31 Μάρτιου, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη των καλλιεργητών της Ιεράπετρας, διότι τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής τα οποία πλήττονται άμεσα λόγο της εξάπλωσης του ιού. Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και τόνισε ιδιαίτερα, είναι αυτό των δημοπρατηρίων όπου κάθε πρωί επικρατεί μεγάλος συνωστισμός και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να αλλάξει. Όπως είπε οι αρμόδιες αρχές της περιοχής είναι ενήμερες για το πρόβλημα και δίνουν κατευθύνσεις, με τον Δήμαρχο να καλεί τους αγρότες κυρίως να μην πηγαίνουν το πρωί στα Δημοπρατήρια, αφού μπορούν ενημερώνονται ηλεκτρονικά. Το αγροτικό πρόβλημα της Ιεράπετρας είναι μεγάλο, τα μέτρα της κυβέρνησης, είναι βέβαιο πως λίγο θα βοηθήσουν. Σε κάθε εξέλιξη που συμβαίνει όλος ο Δήμος θα είναι παρών, και θα αντιδρά στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Ο ίδιος μίλησε για την αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, που ο στόχος δεν είναι να βάζουν πρόστιμα, αλλά να είναι 24 ώρες στο δρόμο και να ενημερώνουν τους δημότες κάτι το οποίο συμβαίνει και τους ευχαρίστησε για αυτό.

Να ανασταλεί η απόφαση για την Δομή φιλοξενίας τρίτης ηλικίας Ιεράπετρας

Σχετικά με τις εξελίξεις που αποφασίστηκε να κλείσει ο Δήμαρχος ανέφερε πως μετά από τόσο μεγάλη στήριξη που τόσα χρόνια δέχθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας, την Περιφέρεια Κρήτης και την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, είναι αδιανόητο το κλείσιμο της δομής, και θα επιδιώξουμε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή παράταση του κλεισίματος ή και ανάκληση της απόφασης.

Ο Δήμαρχος τέλος αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των έργων, και σε αυτά που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Ο Δήμος έχει συνέχεια και εμείς είμαστε εδώ τονίζει ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 Θεοδόσης Καλαντζάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.