Συζήτηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας για τους δασικούς χάρτες

Συνάντηση Καλαντζάκη με εκπροσώπους του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Χειλά και το Γραμματέα κ. Μιχάλη Βιαννιτάκη με θέμα την ανάγκη επανεξέτασης των αναρτηθέντων δασικών χαρτών στον Δήμο Ιεράπετρας.

Οι κ. Γαϊτάνης, Χειλάς και Βιαννιτάκης ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχει προβεί ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος σχετικά με το θέμα των δασικών χαρτών αλλά και για τα επόμενα βήματα που προγραμματίζουν και ακολούθως, ο Δήμαρχος επεσήμανε τα εξής:

«Οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν έχουν πολλά λάθη για τα οποία θα χρειαστεί όλοι οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν με γραφειοκρατικές διαδικασίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προκειμένου να επιλυθούν.

Οι ήδη επιβαρυμένοι αγρότες επωμίζονται ακόμα μία αγωνία και ανασφάλεια καλούμενοι να διεκδικήσουν εκτάσεις που τους ανήκουν.

H Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή είχε εντοπίσει τα σφάλματα και έθεσε αμέσως το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε την αναστολή της διαδικασίας των προθεσμιών και την επανεξέταση του αναρτημένου δασικού χάρτη.

Επιπλέον, ενημερώσαμε τόσο τους Βουλευτές του Νομού Λασιθίου, όσο και την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενώ συμμετείχαμε σε τηλεδιασκέψεις με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και φορείς, όπου καταστήσαμε σαφή την ανάγκη άμεσων τροποποιητικών παρεμβάσεων.

Δεν επαναπαυόμαστε. Διεκδικούμε άμεση λύση. Προασπιζόμενοι τα συμφέροντα των αγροτών και όλων των δημοτών, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας έως ότου το Υπουργείο κάνει δεκτά τα αιτήματά μας και προχωρήσει στην επανεξέταση των δασικών χαρτών στο Νομό Λασιθίου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.