Στο “κόκκινο” η εστίαση: Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας Μ. Μιχελαράκης στον Planet 90,6

Για ουσιαστικές προτάσεις στήριξης των επιχειρήσεων της εστίασης μίλησε στον Planet 90,6 o πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης

Και ενώ έχουμε βρεθεί να συζητάμε ξανά, για τρίτο lockdown, και για περαιτέρω κλείσιμο, λόγω κορωνοϊόυ είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας γιατί είναι κοινό μυστικό πως πέραν της υγείας, όλοι οι υπόλοιποι τομείς είναι στο χείλος της κατάρρευσης. Η οικονομία δεν θα αντέξει άλλο ένα σκληρό lockdown. Η εστίαση έχει μείνει χωρίς εισοδήματα από τις αρχές Νοεμβρίου και εικάζεται πως θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα. Ο κλάδος-ραχοκοκκαλιά της μεσαίας τάξης δηλαδή, ετοιμάζεται να μείνει κλειστός για ένα εξάμηνο και βάλε. Ο τουρισμός ίσος το ίδιο, και το σενάριο διαιωνιζόμενου ακορντεόν μακροπρόθεσμα θα σβήσει κάθε σενάριο οικονομικής ανάκαμψης.

Ποια θα είναι η εικόνα μετά το lockdown;

Νέα μέτρα στην εστίαση – Συγκέντρωση κλειδιών των καταστημάτων εστίασης στην Ιεράπετρα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Έχει απαγορευθεί από η παραμονή πελατών στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης, με σκοπό να περιοριστούν οι ουρές και ο συνωστισμός. Είναι ένα ακόμα χτύπημα του κλάδου που έχει τόσο πληγεί έως τώρα. Από την άλλη θα πρέπει να τηρήσουμε το μέτρο γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε με πρόστιμο, τονίζει ο κ. Μιχελαράκης. Ο σύλλογος συντάσσετε μαζί με τους συλλόγους της (estiasi greece) όπου 10 Φεβρουαρίου θα συγκεντρώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων από τις κατά τόπους περιοχές και θα τα παραδώσουν στην κυβέρνηση, μιας και υπήρξαν οι δηλώσεις Γεωργιάδη πάνω στο ίδιο θέμα.

Επίσης, σε τοπικό επίπεδο ένα ακόμα θέμα απασχολεί την εστίαση και είναι αυτό των κατεδαφίσεων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας. Από την αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει δοθεί εντολή για πρόστιμα μέχρι 10.000 ευρώ. Το θέμα επί σειρά ετών ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες της Ιεράπετρας. Στην παραλία της Ιεράπετρας, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, ότι οι πέργκολες μπροστά από τα μαγαζιά, έχουν πάρει άδεια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 224 του 2007.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.