Στο δήμαρχο Ιεράπετρας, Γεωργαντάς και Πλακιωτάκης

“Επιτακτική ανάγκη να καλύψουμε το χαμένο χρόνο της πανδημίας με την τάχιστη υλοποίηση των έργων”

Στο Γραφείο του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, σε μία κατ΄ ιδίαν συζήτηση με επίκεντρο τα προβλήματα των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, τα οικόπεδα του ΕΘΙΑΓΕ, τα μεγάλα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που έχει ανάγκη ο Δήμος της Ιεράπετρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κος Καλαντζάκης δήλωσε: «Μέσα από τη σημερινή συζήτηση, μου δόθηκε η ευκαιρία να τονίσω στον Υπουργό κ. Γεωργαντά τη σπουδαιότητα που έχει για τον Δήμο της Ιεράπετρας ο πρωτογενής τομέας (αγρότες, αλιείς κτλ.).

Έκανα σαφές ότι μολονότι ο Δήμος της Ιεράπετρας, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία σε πολλούς τομείς, ωστόσο η πρωτογενής παραγωγή παραμένει βασικός πυλώνας της οικονομίας του.

Για το λόγο αυτό, ως Δημοτική Αρχή, μέσα από την εκπόνηση μελετών και την υποβολή προτάσεων, φροντίζουμε να μην αφήνουμε καμία πρόσκληση των Υπουργείων ανεκμετάλλευτη, πράγμα που φαίνεται άλλωστε από τα έργα τα οποία δημοπρατούμε και υλοποιούμε.

Για τα πολύ μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη οι αγρότες της Ιεράπετρας όπως το Φράγμα στον Άγιο Ιωάννη (25.000.000), το αλιευτικό καταφύγιο της Γρα Λυγιάς (3.700.000€), τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος των Μπραμιανών (65.000.000€.), η αγροτική οδοποιία (1.000.000€) κ.α. έχουμε ήδη ως Δημοτική Αρχή διενεργήσει τα μέγιστα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε διαρκώς τις Υπηρεσίες των Υπουργείων προκειμένου να ωριμάσουν οι μελέτες και να δημοπρατηθούν άμεσα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καλύψουμε το χαμένο χρόνο της πανδημίας με την τάχιστη υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για το ενδιαφέρον τους και για τη βοήθειά τους  για την ένταξη και τη χρηματοδότητση των παραπάνω έργων», καταλήγει το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.