Στον Υπουργό Οικονομικών για τις κατεδαφίσεις των κατασκευών των παραλιακών καταστημάτων | Η Ε. Βλάσση στο radio PLANET 90,6

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του radio PLANET 90,6 ανέφερε πως το θέμα των κατεδαφίσεων μπορεί να λυθεί μόνο με πολιτική βούληση

Η κ. Βλάσση, επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, σχετικά με το ζήτημα των κατεδαφίσεων και στην συνέντευξη της ενημέρωσε για τα όσα ειπώθηκαν.

Όπως η ίδια υποστηρίζει το θέμα των κατεδαφίσεων μπορεί να λυθεί μόνο με πολιτική βούληση γι’ αυτό εξέφρασε τα επιχειρήματα της στον υπουργό Οικονομικών. Το κυριότερο αφορά την οικονομική καταστροφή της πόλης για τουλάχιστον 3 χρόνια, πράγμα το οποίο επηρεάζει όχι μόνο τον τομέα της εστίασης αλλά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της περιοχής, και εφόσον η χρηματοδότηση δεν υπάρχει, δεν είναι λογικό να γίνουν κατεδαφίσεις και να περιμένουμε πότε και αν θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Όπως προκύπτει, όλες οι δικαστικές προσφυγές που έγιναν από ιδιοκτήτες των αυθαίρετων κατασκευών για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης κατέπεσαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον κανένας φραγμός για την εκτέλεση της διαδικασίας που ο νόμος προβλέπει. Σύμφωνα με τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο να ανακοπεί η προσπάθεια της κατεδάφισης, που θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους.

Είτε με μια δικαστική απόφαση, είτε με την απόφαση της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου να αποσύρει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Άρα δεν μπορεί να υπάρξει και κανένα εμπόδιο για την εφαρμογή των τελεσίδικων πρωτόκολλων κατεδάφισης.

Όπως είναι γνωστό έχει γίνει προσπάθεια από τους αυτοδιοικητικούς, για να νομιμοποιηθεί η ύπαρξη των αυθαίρετων κατασκευών μέσα από μια διαδικασία ανάπλασης, που όμως δεν είναι εύκολο να βρει χρηματοδοτικά εργαλεία για να προχωρήσει αφού δεν υπάρχει πεδίο νομικής αποδοχής της καταπάτησης του αιγιαλού και της παραλίας αφού προσκρούει ευθέως στο νομοθετικό πλαίσιο του τόπου μας.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως είχε επίγνωση της κατάστασης και έψαχναν τρόπο να εμποδίσουν την κατεδάφιση, όμως ήταν φανερό πως η απόφαση ήταν τελεσίδικη.

Τέλος θα θέσει το ζήτημα αύριο στο περιφερειακό συμβούλιο με την ελπίδα ότι θα βρεθεί άμεσα μια λύση. Κλείνοντας, η ίδια υποστηρίζει πως θα έπρεπε να είχαν καταφύγει οι καταστηματάρχες στην δικαιοσύνη ήδη από το 2015.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων κατασκευών εμφανίζονται αποφασισμένοι να εμποδίσουν την επιχείρηση όπως φάνηκε χτες στο Φρούριο Καλέ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η μαζική συμμετοχή  είναι η τελευταία ελπίδα για να αποφευχθούν οι κατεδαφίσεις, που θα ήταν καταστροφικές για τα εισοδήματά τους, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Μια ενέργεια που με βεβαιότητα θα αποβεί καταστροφική για όλη την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.