Στον «πάγο» οι δεσμεύσεις για διορθώσεις στους δασικούς χάρτες λέει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τα ιδιοκτησιακά ζητήματα που έχει επιφέρει η ανάρτηση των δασικών χαρτών, με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας να ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος, να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για τροποποιητικές διορθώσεις των προφανών σφαλμάτων, αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων με φρυγανώδη βλάστηση, ασπαλάθους, κ.α

Σε επιστολή του ο ΕΑΣ Ιεράπετρας, τονίζει πως το Κτηματολόγιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη , για την ολοκλήρωση του, εξακολουθεί  λαμβάνει υπόψη  ΜΟΝΟ την αρχική ανάρτηση των δασικών χαρτών, ενώ λαμβάνονται αποφάσεις για μετάβαση Ιδιωτικής περιουσίας στο Δημόσιο με βάση την ανάρτηση των αρχικών Δασικών Χαρτών και μάλιστα προστίθενται σε αυτές ο χαρακτηρισμός “αμετάκλητα”.

Αναλυτικά η επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Θέμα : «Ανάρτηση Δασικών Χαρτών 2021»

Κε Υπουργέ

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες καταγγελιών ότι το ΥΠΕΝ δεν έχει προχωρήσει σε καμία τροποποιητική διαδικασία για διόρθωση των προφανών σφαλμάτων, αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων με φρυγανώδη βλάστηση, ασπαλάθους ,κ.α., τα οποία ήταν προσωπική σας δέσμευση, έπειτα από την έντονη αντίδραση φορέων και πολιτών ολόκληρης της Κρήτης τους προηγούμενους μήνες.

Δυστυχώς σήμερα , επίσημα διενεργείται η εκ διαμέτρου αντίθετη διαδικασία από τις δεσμεύσεις σας Το Κτηματολόγιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη , για την ολοκλήρωση του, εξακολουθεί  λαμβάνει υπόψη  ΜΟΝΟ την αρχική ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λαμβάνονται αποφάσεις για μετάβαση Ιδιωτικής περιουσίας στο Δημόσιο με βάση την ανάρτηση των αρχικών Δασικών Χαρτών και μάλιστα προστίθενται σε αυτές ο χαρακτηρισμός “αμετάκλητα”. Από τα παραπάνω σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα, ξεδιαλύνοντας έτσι το τοπίο το θέμα αυτό.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.