Απόβαση αγροτών της Κρήτης στο… αεροδρόμιο Ηρακλείου

Στις 8 Σεπτεμβρίου η παγκρήτια κινητοποίηση

Σε άμεσες κινήσεις για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης κινητοποίησης προχωρά ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες ορίστηκε η ημερομηνία που θα γίνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Ιεράπετρας αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για το θέμα της έλλειψης εργατών γης.

Οι κινητοποιήσεις, με τη μορφή παράσταση διαμαρτυρίας, θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, χωρίς να παρεμποδιστεί η λειτουργία του αερολιμένα, ούτε η κυκλοφορία πέριξ αυτού.

Βασικά αιτήματα για τη λύση του προβλήματος παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η επιτάχυνση των διαδικασιών μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες αλλά και η δυνατότητα γρηγορότερης «νομιμοποίησης» μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας (πολλοί εδώ και δεκαετίες), με στόχο η 7ετία που απαιτείται μέχρι σήμερα να μειωθεί στα 3 χρόνια, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος των αγροτών, είναι να καταδείξουν – έξω από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου -το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι αγρότες συμβατικών και θερμοκηπιακών καλλιεργειών εδώ και μήνες, αλλά και με φόντο την ελαιοκομική περίοδο που ξεκινά σε λίγους μήνες. Η διοίκηση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, βρίσκεται σε συνεννόηση με τους αγροτικούς συλλόγους Τυμπακίου, Σητείας και Καντάνου, προκειμένου η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, να έχει παγκρήτια μορφή.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.