Στις 21 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει σύμφωνα με τη νομοθεσία

Τέλη Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

H τελετή της ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Η ορκωμοσία θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο.

Για την ορκωμοσία θα συνταχθεί πρακτικό, το οποίο θα υπογραφεί από τον περιφερειάρχη και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους που ορκίστηκαν, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία. Το πρακτικό αυτό συντάσσεται σε δύο (2) αντίτυπα, από τα οποία το ένα (1) παραμένει στην περιφέρεια και το άλλο αποστέλλεται στον οικείο συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Στις 2 Ιανουαρίου 2024, θα συγκληθεί η εναρκτήρια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον πρώτο σε σταυρούς, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Συριγωνάκη.

Κατά την συνεδρίαση, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Συριγωνάκης, θα εκλεγεί το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου για θητεία τριάντα (30) μηνών, ενώ το αμέσως, επόμενο, χρονικό διάστημα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, θα ορίσει τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.