Στις επαφές του στην Αθήνα, και σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρθηκε στον Planet 90,6 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Ιεράπετρας όπου κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το έτος 2019, καθώς και τα κρίσιμα έργα της Ιεράπετρας

όπως είναι η προσαγωγός διώρυγα Μύρτους, τα συνοδά έργα, αλλά και χρηματοδοτήσεις για μια σειρά άλλων έργων, που ήταν θέματα των πρόσφατων επαφών του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μίλησε στον Planet 90,6. Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαντζάκης έκανε αναφορά για το Μουσικό Σχολείο στο Καβούσι το οποίο παρά τις δεσμεύσεις δεν έχει ακόμα εγκριθεί, με το πρόβλημα να εστιάζετε στην στελέχωση με προσωπικό, για το ΤΕΙ, για επαφές στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, αλλά χωρίς να προκύπτουν ευχάριστες ειδήσεις στο θέμα της δημοπράτησης της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους, που φαίνεται να καθυστερεί ακόμα περισσότερο λόγω των απαλλοτριώσεων και πλέον μετατίθεται για τις αρχές του 2019, για τη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης μήκους 7 χιλιομέτρων. Το έργο αφορά την αντικατάσταση τμήματος μήκους 7 χιλιομέτρων του αγωγού  από τα συνολικά 24 χιλιόμετρα του δικτύου από τη Σαρακίνα μέχρι το υδραγωγείο του Περιστερά.

Ο Δήμος καλείται να επιστρέψει 725.000 ευρώ!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 725.000 αξιώνει η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης από τον Δήμο Ιεράπετρας. Από τον Δήμαρχο έγιναν δηλώσεις για την αλλαγή χρήσης στο κτήριο Μελίνα Μερκούρη για τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών που είχε ως αποτέλεσμα έγγραφο από την ειδική υπηρεσία διαχείρισης ΕΠ Κρήτης της Περιφέρειας πριν δυο μήνες, που ζητά το ποσό ύψους 725.000 χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ιεράπετρας επειδή χώροι του κτιρίου αξιοποιήθηκαν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν για τον οποίο δόθηκε η χρηματοδότηση, με τον κ. Καλαντζάκη να τονίζει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος επιβολής του προστίμου. Η αλλαγή χρήσης του κτιρίου, δεν είναι απλό πράγμα ειδικά όταν έχεις να κάνεις με χρήματα από τον ευρωπαϊκό κορβανά. Κατά συνέπεια η δημοτική αρχή καλείται να τα επιστρέψει. Προφανώς δεν είναι μια άμεσα εκτελεστέα απόφαση, ο δήμος πιθανότατα θα την προσβάλει με ισχυρότερο ενδεχόμενο, το πρόβλημα να φορτωθεί στην επόμενη δημοτική αρχή; Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καλαντζάκης αρκέστηκε να πει ότι «θα τα βρει με τον Περιφερειάρχη». Τι εννοεί; Τα χρήματα; Ίδωμεν!

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.