Στην Ιαπωνία το ελληνικό ελαιόλαδο πάτωσε κάτω και από την Τουρκία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ιαπωνικής στατιστικής υπηρεσίας, οι ελληνικές εξαγωγές στη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» έχουν κυριολεκτικά πατώσει καθώς έχουν περιοριστεί σε μερίδιο μόλις 1,7% της αγοράς. Σαν μέτρο σύγκρισης, η Τουρκία μας έχει αφήσει πίσω με μερίδιο 4,71%, ενώ η Ισπανία με 50,28 % και η Ιταλία με 40,95 % κατέχουν «τη μερίδα του λέοντος».

¡Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ιαπωνία έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στην Ασία και αποτελεί την 7ηή 8ηαγορά σε μέγεθος αξίας εισαγωγών ελαιολάδου στον κόσμο. Επισημαίνεται ακόμα (Olivenews) ότι«οι προοπτικές για τα ελληνικά ελαιόλαδα παραμένουν ισχυρές, εντούτοις είναι επιτακτικό να υλοποιηθεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα προώθησης του εγχώριου ελαιολάδου προκειμένου να γίνει γνωστή η υπεραξία του στους Ιάπωνες καταναλωτές, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ακολουθούν πολύ έντονα τη μεσογειακή διατροφή».

ΑΝΑΤΟΛΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.