Στα Υπουργεία Μετανάστευσης και Εξωτερικών ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη με Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας και Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη

Συνάντηση στα Υπουργεία Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου είχε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας την Παρασκευή για το θέμα της έλλειψης εργατών γης.

Συνοδεία του κυβερνητικού βουλευτή Γ. Πλακιωτάκη το προεδρείο του Συλλόγου συνάντησε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης τους αρμόδιους που χειρίζονται τα σχετικά θέματα προκειμένου να ενημερώσει για το πρόβλημα και να ενημερωθεί για τις ενέργειες που εξελίσσονται.

Δ. Καιρίδης: Συναντήθηκε με τον αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βούλης 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης.

Η Ιεράπετρα συγκεντρώνει περισσότερο από το 1/3 των θερμοκηπίων και της αντίστοιχης αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλες περιοχές, αντιμετωπίζει αυξανόμενη έλλειψη εργατικών χεριών με άμεσο αντίκτυπο τη χαμηλότερη παραγωγή.

Ο κ. Καιρίδης εξήγησε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά για τη διευκόλυνση της νόμιμης εργατικής κινητικότητας και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.