Σητεία: Απαισιοδοξία για τον ΒΟΑΚ … “ποντάρουν” στο αεροδρόμιο

Μετά από προσπάθειες περίπου ενός έτους, το αεροδρόμιο Σητείας ενισχύεται περαιτέρω με νέες πτήσεις και συνδέσεις – Γιώργος Ζερβάκης: “Μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί το αεροδρόμιο με κάθε τρόπο”

Νέες προσδοκίες γεννά στη Σητεία η ενίσχυση του πτητικού έργου μέσω του αεροδρομίου της περιοχής, με τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου να βλέπουν, τώρα, τις προσπάθειες περίπου ενός έτους, να αποδίδουν καρπούς.

“Η επιβατική κίνηση διπλασιάστηκε πέρυσι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά” – είπε στο Cretalive, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη του αεροδρομίου αποτελεί μεγάλο στοίχημα προκειμένου η τουριστική ανάπτυξη της Σητείας να πάρει νέα “πνοή”.

“Πρόκειται για μια προσπάθεια να γίνει το αεροδρόμιο της Σητείας ο τρίτος πόλος έλξης στο κομμάτι των μεταφορών” – είπε στο Cretalive, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης.

Όπως σημείωσε ο δήμος, τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια είχαν επαφές με την Easyjet εδώ και ένα χρόνο προκειμένου να ξεκινήσουν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σητείας, στόχος ο οποίος και επετεύχθη. Παράλληλα “το μεγάλο στοίχημα ήταν με την Aegean, που κατάλαβε τις ανάγκες” και έτσι πραγματοποιούνται δρομολόγια από Αθήνα και Σητεία κάθε μέρα και μάλιστα με μεγάλα αεροσκάφη, ενώ το πρόγραμμα των πτήσεων συμπληρώθηκε, φτάνοντας τις 2 και 3 πτήσεις καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης

Η αεροπορική σύνδεση Σήτεία – Κάρπαθος – Ρόδος θα συνεχιστεί και φέτος, ενώ σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, στις τρεις πτήσεις από τη Δανία που πραγματοποιούνται από πέρυσι και συνεχίζονται και φέτος, προστίθενται και οι πτήσεις της Easyjet από Νάπολη και Μιλάνο, τρεις φορές την εβδομάδα. Οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου. “Από πέρυσι ξεκίνησαν τα τσάρτερ από Σκανδιναβία. Είχαμε κάνει επαφές στις εκθέσεις σαν Περιφέρεια Κρήτης και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον σαν προορισμός” – σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης, αναφέροντας πως πέραν των διαθέσιμων κλινών σε καταλύματα στη Σητεία, κλίνες υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή, με τον Μόχλο και το Ξερόκαμπο να παρουσιάζουν, έτσι κι αλλιώς, αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.

Και μπορεί ο Δήμαρχος Σητείας, να μην είναι αισιόδοξος για τον ΒΟΑΚ και το αίτημα να φτάνει ως τη Σητεία, κάτι που όπως τονίζει ο ίδιος “φαίνεται ένα μακρινό όνειρο”, ωστόσο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάπτυξη του δήμου, η ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων φαίνεται πως δίνει “φτερά” στο τουριστικό προϊόν της ανατολικής Κρήτης, το οποίο μπορεί, λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, να απευθυνθεί και σε άλλο target group επισκεπτών. “Σήμερα μιλάμε για το sustainability του Τουρισμού και έχουμε όλα τα κριτήρια αυτού που λέγεται “ανθεκτικότητα Τουρισμού, Περιβάλλοντος, Τοπίου και επισκέπτη” – λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, σημειώνοντας ότι το τουριστικό προϊόν του Λασιθίου “καλύπτει και τον πιο ψαγμένο επισκέπτη”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης

Όσο για τα σενάρια που “θέλουν” το αεροδρόμιο της Σητείας να περνάει στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, όπως έχει ήδη γίνει με πολλά περιφερειακά αεροδρόμια, ο Δήμαρχος δεν το αμφισβητεί, λέγοντας πως “πολύ πιθανόν να περάσει σε ιδιώτη” μεν, “μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί το αεροδρόμιο με κάθε τρόπο” δε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.