Σε σημείο «μηδέν» η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου | Ο Α. Σκουλούδης στο radio PLANET 90,6

Σε Ευρωπαίο διαμεσολαβητή το θέμα του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας είναι η πρόταση του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Σκουλούδη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών της παραλίας

Για την πορεία ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, τα σχέδια του Δήμου και κατ’ επέκταση τη διαδικασία κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών των καταστημάτων μίλησε στο radio PLANET 90,6 ο κ. Ανδρέας Σκουλούδης, Αντιδήμαρχος Προγρ/σμού, Οργάνωσης, Πληρ/κής, Διαφάνειας, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Ιεράπετρας.

Όπως ανέφερε υπάρχει σκέψη να απευθυνθεί ο δήμος σε διαχειριστή έτσι ώστε να αναλάβει το θέμα Ευρωπαίος διαμεσολαβητής. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με δικαστήρια. Ουσιαστικά, ο διαμεσολαβητής θα δώσει μια παράταση στο ζήτημα της κατεδάφισης.

Στην περίπτωση που δεν βρεθούν άμεσα τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την ανάπλαση, θα διαρκέσει το έργο έως και 2 χρόνια. Ωστόσο, αν όλα είναι έτοιμα και έχουν βρεθεί τα χρήματα υπολογίζεται ότι το έργο θα διαρκέσει μέχρι 9 μήνες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανατρέπονται όλα όσα γνώριζαν οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι πως τα περιβόητα 4 εκατ. ευρώ τα οποία ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην Υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε ανακοινώσει πως είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούσαν την ένταξη της Χερσαίας Ζώνης και της πρώτης φάσης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, δεν υπάρχουν πια!

Να θυμίσουμε εδώ πως πλέον η συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας δεν απαιτεί απλά μια πρόσθετη χρηματοδότηση για να συμπληρωθεί το ποσό των 7 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογισθεί αρχικά, αλλά το συνολικό ποσό εφαρμογής της μελέτης θα πρέπει να υπολογίζεται πλέον στα 9 εκατ. ευρώ μετά τις τελευταίες αυξήσεις.

Εντωμεταξύ οι καταστηματάρχες της Ιεράπετρας θα προχωρήσουν σε προσφυγή στη δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή αναβολή της διαδικασίας κατεδαφίσεων, δηλ. την παράταση των κατεδαφίσεων με ένδικα μέσα. Με τον τρόπο αυτό, θα επιχειρηθεί να κερδηθεί χρόνος ώστε να περάσει τουλάχιστον το φετινό καλοκαίρι.

52 είναι τα καταστήματα του παραθαλάσσιου παραλιακού μετώπου που εκκρεμούν πρωτόκολλα προγραμματισμένων κατεδαφίσεων, των αυθαίρετων κατασκευών, στις οποίες είναι έτοιμη να προχωρήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Τώρα βέβαια είναι αργά και δεν προλαβαίνουν να εκτελέσουν το έργο, έρχεται η νέα τουριστική περίοδος το Μάρτιο, ενώ το έργο μπορεί να αρχίσει από το τέλος της τουριστικής περιόδου δηλ. τέλη Οκτωβρίου 2024.

Δίχως πλάνο, δίχως σχέδιο

Ωστόσο η εικόνα της περιοχής θυμίζει όμως ένα τόπο αφιλόξενο και υποβαθμισμένο που μόνο τουριστική περιοχή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με ορίζοντα τον Τουρισμό του μέλλοντος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.