Σε εξέλιξη το έργο της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου- Φράγματος Μπραμιανού

Ευρεία σύσκεψη και επιτόπια αυτοψία Καλαντζάκη, Κοτσώνη, Παπαδάκη

Επιτόπια αυτοψία μαζί με τον Γενικό διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αντώνη Κοτσώνη, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κ. Μανώλη Παπαδάκη, τον Γραμματέα, κ. Ιωάννη Μεντζάκη, στελέχη του Υπουργείου και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, στα σημεία όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη νέα προσαγωγό διώρυγα του Μύρτου- Φράγματος Μπραμιανού. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διεξοδική ενημέρωση σχετικά με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα περαίωσης των εργασιών της προσαγωγού. Επιπλέον, στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της δημοπράτησης των συνοδών έργων του φράγματος, ύψους 70.000.000€, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Κοτσώνη και τα στελέχη του Υπουργείου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Στα συμπληρωτικά έργα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και το σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Γρα Λυγιάς.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε τα εξής: «Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, ξεκίνησε να υλοποιείται ένα μεγάλο, απαραίτητο και ωφέλιμο έργο για όλους τους αγρότες του Δήμου της Ιεράπετρας.

Πάγια θέση μας ως Δημοτική Αρχή είναι να στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε την πραγματοποίηση κάθε έργου που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ιεράπετρας και στη βελτίωση τα ποιότητας ζωής των πολιτών, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την υλοποίηση ενός έργου που θα λύσει τα αρδευτικά προβλήματα των αγροτών μας, προσφέροντας καλή ποιότητα και επαρκή ποσότητα νερού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Είμαστε δίπλα στον ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, αλλά και σε κάθε φορέα με τον οποίο οι στόχοι μας είναι κοινοί και αφορούν την πρόοδο του Δήμου μας.

Ευχαριστώ τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κοτσώνη και τα στελέχη του Υπουργείου για την πολύ καλή συνεργασία. Ως Δημοτική Αρχή θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, βοηθώντας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου τόσο η προσαγωγός διώρυγα, όσο και τα συνοδά έργα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να παραδοθούν στους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.