Πρώτο κουδούνι για νηπιαγωγεία και δημοτικά μετά από δύο μήνες | Ο Δ/ντης Α ΄βάθμιας Ε. Λασιθίου Μ. Μακράκης στον Planet 90,6

Μετά από τα δεκάδες κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας, πολλοί γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Μετά από δύο μήνες τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν για υποδεχτούν και πάλι τους μαθητές, με τα μαθήματα να αρχίζουν κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης και την δύσκολη απόφαση που πήραν οι λοιμωξιολόγοι (υπήρχαν αντίθετες φωνές για το άνοιγμα των σχολείων), τα δια ζώσης μαθήματα ξεκινήσαν σήμερα σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, όπου οι βασικοί κανόνες λόγω της πανδημίας θα συνεχίσουν να ισχύουν (χρήση μάσκας, αντισηπτικά, κ.α.).

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας ν. Λασιθίου κ. Μανόλης Μακράκης σε δηλώσεις του στον Planet 90,6 μίλησε για την προετοιμασία των σχολείων, τα μέτρα, καθώς και της προσέλευσης σε διαφορετικές ώρες. Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών από τις τάξεις. Συνεχείς ήταν και οι συσκέψεις με αφορμή το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων ώστε σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου να κυλίσουν όλα ομαλά. Εντωμεταξύ κανένα παιδί δεν πήγε σήμερα, στα σχολεία σε Παλαίκαστρο και Ζάκρο, όπως δήλωσε ο Δ/ντης Α ΄βάθμιας Ε. Λασιθίου, μετά και τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους Συλλόγων γονέων.

Ελάχιστα παιδιά, πρόσθεσε, προσήλθαν στο 1ο, 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Σητείας ενώ επίσης κανένα παιδί δεν πήγε στο 3ο δημοτικό Σητείας. Όσο αφορά στην Ιεράπετρα, παρά τους προβληματισμούς και την ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων, τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Με rapid test σε εκπαιδευτικούς το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Ο κ. Μακράκης αναφέρθηκε στο κλιμακωτό ωράριο και την εφαρμογή του, στους εκπαιδευτικούς που είναι στις θέσεις τους και υπάρχει και ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για τις όποιες αλλαγές, και πως ξεκίνησαν τα rapid tests σε εκπαιδευτικούς. Ο ίδιος μίλησε για την ψυχολογία των παιδιών που είναι δύο μήνες κλεισμένα στο σπίτι και της ανάγκης να βρεθούν με τους συμμαθητές τους, να δουν τους δασκάλους από κοντά ώστε σταδιακά, να επανέλθουν στην κανονικότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.