Πρώτη φορά δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσα στο… κατακαλόκαιρο | Ο Μπάμπης Δραγασάκης στον Planet 90,6

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος ο Μπάμπης Δραγασάκης, μίλησε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του PLANET 90,6

Πρώτη χρονιά με νέα δεδομένα και το σύστημα ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό cloud (gov.gr). Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες και την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης.

Τα νεότερα αναφορικά με την αίτηση ΟΣΔΕ 2022 που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου (επιδότηση ελαιολάδου) μετέφερε στον PLANET 90,6 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Μπάμπης Δραγασάκης. Όπως είπε, ενώ αρχικά είχαν χαιρετήσει θετικά την υπουργική απόφαση να περνά όλη αυτή η διαδικασία μέσω του gov.gr ώστε να μην υπάρχουν μεσάζοντες, παρόλα αυτά φαίνεται ότι η προετοιμασία για να εφαρμοστεί αυτό, δεν ήταν η κατάλληλη. Tα προβλήματα που αναδεικνύονται από την πρώτη στιγμή είναι πολλά, με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και την ανασφάλεια των δικαιούχων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις. Καταληκτική ημερομηνία είναι το τέλος Ιουνίου. Η φετινή χρονιά θεωρείται καθοριστική για την επόμενη προγραμματική περίοδο της νέας ΚΑΠ. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία, τις εκτάσεις και τις καλλιέργειες που θα δηλωθούν φέτος, θα χρηματοδοτείται η Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Άρα θα πρέπει όλοι να προσέλθουν να κάνουν τη δήλωσή τους, με σωστά στοιχεία, τεκμηριωμένα για να μην χαθούν χρήματα από την περιοχή.

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας, συνεργάζεται με την Ένωση Σητείας και είναι στη διάθεση των παραγωγών για την δήλωση και την εξυπηρέτησή τους, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Ο οποίος μετέχει πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο του τριτοβάθμιου οργάνου Ενώσεων και Συνεταιρισμών από την Ελλάδα, με την ονομασία «Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος – Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Όπως εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, ο σύνδεσμος εκπροσωπεί μικρούς κυρίως συνεταιρισμούς με μικρούς τζίρους. Συμμετέχουν 120 συνεταιριστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα. Μέχρι τώρα ο Σύνδεσμος λειτουργούσε με προσωρινή Διοίκηση. Πρόσφατα έγιναν οι εκλογές και προέκυψε το 17μελές Δ.Σ. στο οποίο εκλέχθηκε και ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της 2842022248 εσωτερικό 111, 118 και 120.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.