Πρόταση για Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ιεράπετρα

Εκτός από την ίδρυση του Εργαστηριακού Κέντρου στην Ιεράπετρα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για την ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Πειραματικού Λυκείου (ή ενδεχομένως Πρότυπων ΕΠΑΛ), που θα υποβληθούν για το μεθεπόμενο διδακτικό έτος 2023-2024.

Η λειτουργία τους θα προταθεί για την περιοχή της Ιεράπετρας, με την ακριβή τοποθεσία να αποφασίζεται μετά από τις σχετικές επαφές με τις σχολικές μονάδες που η Διεύθυνση κρίνει ότι πληρούν τις προδιαγραφές και εν συνεχεία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και απόφαση από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιεράπετρας και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από τον Νοέμβριο του 2021 από τη Διεύθυνση Β’θμιας, σε συνεργασία με τον Δήμο της Ιεράπετρας και με τη στήριξη και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, έχει πραγματοποιηθεί εισήγηση για τη λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), που θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει στο Λασίθι και θα αποτελέσει, ουσιαστικά, την εκπαιδευτική βαθμίδα Ειδικής Αγωγής που βρίσκεται ενδιάμεσα στα ειδικά δημοτικά σχολεία και στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

Η σχετική απάντηση ακόμη αναμένεται, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο.

Εφόσον αυτή είναι τελικά θετική, τότε το εν λόγω σχολείο θα λειτουργήσει, σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει, στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εκεί όπου στεγάζεται σήμερα και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.