Προχωρούν χωρίς χρονοτριβές τα έργα της ανάπλασης στην οδό Λασθένους | Ο Γιώργος Ασπραδάκης στον Planet 90,6

Για την πορεία των έργων που συμπεριλαμβάνονται στην Α΄ φάση ς, στο κέντρο της Ιεράπετρας στα πλαίσια του έργου του Open Mall που εκτελεί ο δήμος Ιεράπετρας, μίλησε σήμερα στον Planet 90,6 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης

Το έργο της ανάπλασης που αφορά τμήματα σε πολύ κεντρικούς δρόμους της πόλης και παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία από την οδό Λασθένους στο ύψος του Νοσοκομείου.

Στην ανατολική πλευρά έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις, η διαμόρφωση των νέων πεζοδρομίων, οι αρδευτικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οι βάσεις για τα νέα φωτιστικά σώματα και οι νέες θέσεις φύτευσης δέντρων.

Στην δυτική πλευρά έχουν ξεκινήσει οι καθαιρέσεις και οι εκσκαφές για την διαμόρφωση των νέων πεζοδρομίων.

Ακολουθεί η ανάπλαση στην πλατεία Πλαστήρα, στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, τμήμα της Κύπρου, τμήμα της Αγιαννιωτάκη, Κουντουριώτου και Θεοτοκοπούλου.

Η κυκλοφορία οχημάτων από την οδό Λασθένους συνεχίζετε κανονικά προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και εμπόρων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, δεν θα ήταν σωστό να διαταραχθεί η καθημερινότητα των επιχειρήσεων της πλατείας. Το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει όλους τονίζει ο κ. αντιδήμαρχος .

Όπως ενημερώνει στον Planet 90,6 ο κ. Ασπραδάκης, η πρόθεση που υπάρχει είναι τα έργα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν αρχές καλοκαιριού. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, παρά την ταλαιπωρία που μπορεί να υπάρξει τους δυο αυτούς μήνες στα έργα της ανάπλασης καταβάλετε προσπάθεια να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Η διαμόρφωση της αριστερής πλευράς των πεζοδρομίων έχει ολοκληρωθεί και πλέον ο εργολάβος ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά στο ρεύμα καθόδου όπου και θα δημιουργηθεί μια μικρή πλατεία και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος, που θα χρησιμοποιείτε και ως ποδηλατοδρόμος.

Εντός το 2022 ο ύφαλος κυματοθραύστης

Μέσα στο έτος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το άλλο μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη εντός της πόλης, μετά την 8μηνη παράταση που ζήτησε και πήρε ο εργολάβος για την κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και την αναπλήρωση της παραλίας κάτω απ’ την οδό Μαρκοπούλου. Και εκεί όπως λέει ο αντιδήμαρχος δεν παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις και έτσι αν ο καιρός είναι φυσιολογικός το έργο πιθανότατα θα έχει τελειώσει εντός του 2022

Η δεύτερη φάση του αγωγού ύδρευσης

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Η κατασκευή του δεύτερου, από τα συνολικά 4 τμήματα, τα οποία αφορούν την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της πόλης αφορούν το τμήμα από Μύρτος έως Σαρακήνα. Το πρώτο κομμάτι Μύρτος-Γαβρίλης έχει ήδη ολοκληρωθεί, είπε ο κ. Ασπραδάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην έκφραση γνώμης, απόφασης του δημοτικού συμβούλιου για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας μπροστά στο ξενοδοχείο Numo.

Ακούστε το Ηχητικό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.